Beşiktaş, Şenol Güneş’i Açıkladı: Başarılar Dileriz

Beşiktaş, teknik direktörlük görevine Şenol Güneş’in getirildiğini açıkladı. Beşiktaş’ın açıklamasında, “Kulübümüze yeni dönemde de önemli hizmetlerde bulunacağına yürekten inandığımız Teknik Direktörümüz Şenol Güneş’e çalışmalarında üstün başarılar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi / Süper Lig’de istediği sonuçları alamayan ve teknik direktör Valerien İsmael ile yollarını ayıran Beşiktaş, Şenol Güneş ile anlaştı.

Beşiktaş, tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda Sayın Şenol Güneş ile 2023-2024 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır” denildi.

Kulübün sosyal medya hesabından da Şenol Güneş’in Beşiktaş’taki önceki döneminden görüntülerin bulunduğu bir video paylaşılarak, “Yeni zaferler için, yine, yeni, yeniden evine hoş geldin Şenol Güneş” ifadeleri kullanıldı.

Beşiktaş’ın resmi web sitesinden yapılan açıklama da ise şu ifadeler kullanıldı:

“Kulübümüz, Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğü için Şenol Güneş ile anlaşmaya varmıştır.

2015-19 yılları arasında Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğünü yapan, bu süre zarfında Beşiktaşımızın Süper Lig’de kazandığı şampiyonluklar ve Avrupa kupalarında elde ettiği başarılardaki emekleriyle taraftarlarımızın gönlünde taht kuran Şenol Güneş’e evine hoş geldin diyoruz.

Kulübümüze yeni dönemde de önemli hizmetlerde bulunacağına yürekten inandığımız Teknik Direktörümüz Şenol Güneş’e çalışmalarında üstün başarılar dileriz.”

Güneş’in Beşiktaş kariyeri

Beşiktaş’ta ikinci dönemine başlayacak olan Şenol Güneş, 2015-2019 yılları arasında iki kez Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştı. Tecrübeli çalıştırıcı takımda geçirdiği 4 sezonda çıktığı 198 karşılaşmadan 116 galibiyet elde etti. 45 beraberlik ve 37 mağlubiyet alan 70 yaşındaki teknik adam, maç başına 1.98’lik puan ortalaması elde etmişti.

Süper Lig’de bu sezon 11 maça çıkan Beşiktaş, topladığı 19 puanla beşinci sırada bulunuyor. Siyah-beyazlılar Ismael yönetiminde çıktığı bu maçlarda beş galibiyet, dört beraberlik ve iki mağlubiyet elde etti.

Beşiktaş, bir maç eksiğiyle zirvede bulunan Fenerbahçe’den yalnızca dört puan geride olsa da, çıktığı son altı maçta bir galibiyet alabildi. Ismael, oyuncu tercihleri, oyun istemi ve devamlılık sorunları gibi nedenlerle futbol kamuoyunda eleştirilerin hedefi olmuştu.

Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi ise çeşitli defalar Fransız hocanın arkasında olduğunu açıklamış ve sözleşmesinin sonuna kadar Ismael’le çalışacağını açıklamıştı.

Geçen sezon Mart ayında görev başına gelen Fransız teknik direktör İsmael, geçen hafta deplasmanda son dakika golü ile 2-1 kaybedilen Hatayspor maçı sonrasında istifaya davet edilmişti. Çarşamba günü kulüpten yapılan açıklamada Ismael ile yolların ayrıldığı duyuruldu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir