Belçika’yı Deviren A Milli Kadın Voleybol Takımı Çeyrek Finalde

Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Belçika’yı 3-1 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımı çeyrek finale yükseldi. Filenin Sultanları, çeyrek finalde Almanya-Polonya maçının galibiyle karşılaşacak.

İtalya, Almanya, Belçika ve Estonya’nın ev sahipliğinde Avrupa Şampiyonası son 16 turunda A Milli Kadın Voleybol Takımı ile Belçika, Brüksel Expo’da karşılaştı. 25-22, 16-25, 25-15, 32-30’luk setlerle Belçika’yı 3-1 mağlup eden Filenin Sultanları, çeyrek finale yükseldi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, çeyrek finalde Almanya-Polonya maçının galibiyle karşılaşacak. Çeyrek final karşılaşmaları, İtalya’nın Floransa şehri ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de oynanacak.

Brüksel, 1 Eylül Cuma günü oynanacak yarı final ve 3 Eylül Pazar günü yapılacak final karşılaşmalarında da ev sahibi olacak.

Salon: Paleis 12
Hakemler: Blaz Markelj (Slovenya), Stefano Cesare (İtalya)
Türkiye: Zehra, Vargas, İlkin, Eda, Cansu, Ebrar, Gizem (L) (Ayça, Hande, Derya, Elif)
Belçika: Van Gestel, Janssens, Martin, Stragier, Van Avermaet, Van de Vyver, Rampelberg (L) (Van Sas, Krenicky, Lemmens, Demeyer)
Setler: 25-22, 16-25, 25-15, 32-30
Süre: 50 dakika (25′,25′,24′,41′)

Belçika’nın başkenti Brüksel’de oynanan mücadeleyi, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve TVF Sağlık ve Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç da izledi. ,

Belçika’da yaşayan ve çevre ülkelerden gelen vatandaşlarımızda millilerimizi yalnız bırakmadı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir