Bartın: Kemere Köprüsü

Kemere Köprüsü; Bartın’ın Merkez İlçesi, Zindan Mahallesi, Küçük Liman Caddesi üzerinde yer almaktadır. 

Önceleri tekneleri zarar gören balıkçıların tekne onarımlarının yapıldığı bu alan, daha sonra tekne turlarına açılarak turizmin canlanmasına büyük katkı sağlamıştır.

Farklı dönemlerde restorasyon görsede halen sağlam bir şekilde ayaktadır. 2000’li yılların başına kadar alt tarafında tekne imalat/tamirat yerlerinin bulunduğu köprü daha sonra Küçük Liman Bölgesi’nde su akıntısını(temizliğini) sağlamak için açılmıştır.

2015’li yıllara kadar gelen süreçte su akıntısı yüzünden yıkılma tehlikesi geçiren köprü 2016 yılında Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından restore edilmiştir. Bu restorasyon sırasında sur içerisinden geçen 30 cm çapındaki lağım borusu dışarıya alınarak köprü’nün batı kısmı işlevsiz hale getirilmiştir.

Amasra seyahatiniz sırasında tarihi dokusunu hala korumayı başarmış olan köprüden uzun uzun manzara seyretmeyi ve bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca seyahatinizin devamında köprüden geçerek kısa bir müddet yukarı tırmandıktan sonra burada yer alan kafelerde dürbün kiralayarak Tavşan Adası’ndaki tavşanları izleme olanağı da bulabilirsiniz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir