Balıkesir: Kızıkköy Kaplıcaları

Kızıkköy Kaplıcaları; Balıkesir’in Manyas İlçesi, Kızık Köy sınırları içerisinde yer almaktadır. İlçe merkezine 6 km uzaklıktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

45-50 º C sıcaklığa sahip kaplıca suyu, içme ve banyo suyu olmak üzere 2 ayrı şekilde kullanılmakta olup, sodyumlu, kalsiyumlu, klorürlü ve bikarbonatlı bir bileşime sahiptir.

Sindirim organlarındaki hastalıklara, böbrek taşlarını düşürmede, romatizma, kemik erimesi, kadınsal hastalıklar, erken yaşlanmanın önlenmesi,egzama, kapanmayan yaralar, sivilceler ve cilt kırışıklıklarına iyi geldiği bilinmektedir. İçildiğinde ise  böbrek ve bağırsakları çalıştırıp idrar söktürdüğü, gastrit özofajit ve ülser, iskelet bozuklukları, bel, boyun, sırt ağrılarına, eklem hastalıklarına, yorgunluk ve stres gibi rahatsızlıkların tedavisinde destekleyici unsur olarak kullanılmaktadır. Özel bir şirkete ait devre- mülk tesisi(ve bağlı sosyal amaçlı birimler-havuz-restoran) ile Kızıkköy tüzel kişiliğine ait konaklama tesisi bulunmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir