Bakan Özer’den ‘Yüz Yüze Eğitim’ Açıklaması: Ara Vermeyeceğiz

“Yüz yüze eğitim sürecinin başarılı bir şekilde devam ettiğini” ifade eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yüz yüze eğitime aynı kararlılıkla devam edeceğiz” dedi. Bakan Özer, yüz yüze eğitimde kararlı olduklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatilinin ardından 7 Şubat Pazartesi günü okulların tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime başlayacağını açıkladı.

Öğrenciler ve veliler son birkaç gündür sosyal medyada okulların uzaktan eğitime geçmesi için Bakan Özer’e çağrı yapıyor. Bakan Özer, uzaktan eğitim talebine “Omicron salgını ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz” dedi.

Pandemi nedeniyle 1,5 yıl eğitimin uzaktan sürdürüldüğünü ifade eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ancak bundan sonra yüz yüze eğitimde kararlı olduklarını söyledi.

“Yüz yüze eğitim sürecinin başarılı bir şekilde devam ettiğini” belirten Bakan Özer, şöyle devam etti:

“İnşallah 7 Şubat’ta yani pazartesi günü 81 ilde, tüm ilçelerimizde okul öncesinden liseye kadar tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime aynı kararlılıkla devam edeceğiz.  Biz son 5 ayda şunu gösterdik, tüm velilerimizle öğretmenlerimizle öğrencilerimizle bir toplum içerisindeki en korunaklı yerler eğitim kurumlarıdır.

“Okullar, sadece öğrenme yerleri değildir aynı zamanda gençlerimizin, geleceğimizi şekillendirecek olan nesillerin psikolojik, duygusal, kişisel gelişimlerinin de gerçekleştirdiği yerlerdir. Onun için inşallah 7 Şubat’ta tüm Türkiye’de ikinci döneme aynı kararlılıkla devam edeceğiz.”

Sağlık Bakanlığının verilerine göre; Türkiye’de 3 Şubat Perşembe günü vaka sayısı 107 bin 530’e ulaştı.  233 kişi de Kovid 19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir