Bakan Ali Yerlikaya Açıkladı: 3 Suç Örgütü Çökertildi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde düzenlenen Mahzen operasyonlarında 3 suç örgütünün çökertildiğini söyledi. Yerlikaya, 18 şüphelinin de yakalandığını aktardı.

Haber Merkezi / Bakan Ali Yerlikaya, operasyonlarda 2 milyar lira suç gelirinin ele geçirildiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-11” operasyonlarına ilişkin bilgilendirme paylaşımında bulundu. Yerlikaya, söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Manisa merkezli 7 ilde Jandarma tarafından düzenlenen “MAHZEN-11” operasyonlarında; Erdoğan Şener’in (Şenerler), Sadrettin Avcı’nın (Avcılar) ve Fedai Karal’ın (Karallar) elebaşılığını yaptığı 3 ayrı Organize Suç Örgütü Çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 18 şüpheli yakalandı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Manisa İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; Manisa merkezli İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya ve Balıkesir’de faaliyet gösteren organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kara para aklama, nitelikli dolandırıcılık ve tefecilik suçlarını işledikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucu: 7 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet av tüfeği, 47 otomobil, 2 tekne, çok sayıda çek, senet, araç satış sözleşmesi ve tapu sözleşmesi ile çok miktarda nakit para ve dijital materyale el konuldu. Ayrıca 2 Milyar TL’nin suçtan elde edildiği tespit edildi.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir