Ayşen Uysal Kimdir? Hayatı, Eserleri

Araştırma – İnceleme, Kurumlar, Örgütler, Derin Siyaset, Siyaset – Politika kategorilerinde eserler yazan Ayşen Uysal’ın aşlıca kitapları alfabetik sırayla; Particiler, Sokakta Siyaset, İsyan, Şiddet, Yas olarak sayılabilir.

1973 yılında İzmir’de dünyaya gelen Ayşen Uysal, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, aynı üniversitede Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans derecesini aldı.

1999 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla Paris’e gitti. Paris I Panthéon – Sorbonne Üniversitesi’nde ikinci yüksek lisansını tamamlamasının ardından, 2005 yılında aynı üniversitede siyaset bilimi doktoru unvanını aldı. 2010’da doçent, 2015’te de profesör oldu.

Tarihsel Sosyoloji. Stratejiler, Sorunsallar ve Paradigmalar (Ferdan Ergut ile birlikte, 2007), Siyasal İslâm ve Liberalizm (2009) ile İsyan, Şiddet, Yas: 90’lar Türkiye’sine Bakmak (2016) başlıklı kitapları derledi.

Particiler: Türkiye’de Partiler ve Toplumsal Ağların İnşası (Oğuz Topak ile birlikte) kitabı 2010 yılında İletişim Yayınları’ndan çıktı.

Toplumsal hareketler, polis ve siyasal partiler alanlarında uluslararası ve ulusal dergi ve kitaplarda farklı dillerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunan Uysal, 8 Temmuz 2018 tarihinde ihraç edilene kadar Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktaydı.

Ayşen Uysal’ın eserleri; Particiler, Sokakta Siyaset, İsyan, Şiddet, Yas

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir