Ata Nirun Kimdir? Hayatı, Eserleri

23 Nisan 1949 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ata Nirun, 16 Ekim 2019 yılında İzmir’de hayatını kaybetti. Lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi’n de tamamlayan Nirun daha sonrasında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.

Haber Merkezi / Yurt dışında da eğitim alan Nirun üniversiteyi bitirdikten sonra çeşitli işlerde çalıştı. Kısa bir süre müzisyenlikle ilgilendi. Sonrasında uzun bir süre Eczacıbaşı Holding’de çalıştı.

1980’li yıllar sonrasında yazarlık ve araştırmacılık alanına yönelen Nirun; tarih, mitoloji, astroloji, parapsikoloji, mistisizm, okültizm ve ezoterizm gibi çeşitli konularla ilgilendi. Bu konular üzerine çeşitli eğitimler alan ve araştırmalar yapan Nirun pek çok gazete ve dergiler de çalıştı.

Bu süreçte çok satan pek çok kitap yazdı ve televizyon programlarında çalıştı. Özellikle de ünlü Fransız kâhin ve astrolog Nostradamus ile ilgili yaptığı birçok araştırma vardır. Ayrıca araştırmaları sırasında incelediği alanların önde gelen isimlerinden Philip Mantle, Colin Wilson ve Erich von Däniken gibi dünyaca ünlü isimlerle çalışma fırsatı buldu.

Aynı zamanda Star, Posta ve Hürriyet gibi gazetelerde de köşe yazarlığı ve editörlük yapmıştır. Ayrıca bir süre Bilinmeyen adında bir dergi çıkartmıştır. Hayatının büyük çoğunluğunda ailesi ile birlikte İzmir’de yaşamıştır.

Ata Nirun’un eserleri: 7 Mühür, Adolf’un Kavgası, Atatürk’süz İlk On Gün, Ben Demiştim, İlahi Komedya, Karanlığın Işığı: Okült Evrene Yolculuk, Kehanet-Geçmişten Geleceğe Kıyamet, Kozmik Şakacı, Meryem Bülbül Dağı’nın Sırrı, Ruhlar (Dünya’da ve Türkiye’de Ruhçuluk)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir