Apolas Lermi Kimdir? Hayatı, Albümleri

1986 yılında Trabzon’un Tonya ilçesinde dünyaya gelen Apolas Lermi’nin gerçek adı Abdurrahman Lermi’dir. Arkadaşlarının taktığı Apolas lakabını benimseyen Abdurrahman Lermi, lakabı sahne ismi olarak kullandı.

Genelde Türkçe Karadeniz türküleri seslendiren Apolas Lermi, Karadeniz Bölgesi’nde konuşulan ve unutulmakta olan Romeika ve Türkçe dilinde şarkıların da yer aldığı; geleneksel takvimde yeni yılın ilk ayı anlamına gelen Kalandar albümünü 2011 yılında çıkardı.

Apolas Lermi’nin 2014’te çıkan 2. solo albümü Santa, adını Santa Harabeleri’nin yer aldığı Gümüşhane’nin Dumanlı köyünden alır. Apolas Lermi, 2016’da tamamı Romeika ve Yunanca şarkılardan oluşan Romeika isimli bir albüm çıkardı.

Apolas Lermi, 2018 yılında Momoyer isimli yeni albümünü yayınladı. Momoyer, dünyanın birçok yerinde benzer şekillerde gerçekleşen geleneksel kış eğlencelerinin Trabzon’daki adıdır. Apolas Lermi, yeni şarkılarını single (tekli) olarak dijital platformlarda yayınlamaya devam etmektir. ‘Aşk Denizi, Akşam Oldu Karanlık, Seni de Unuturum, Kalanima Deresi’ bunlardan bazılarıdır.

Apolas Lermi’nin albümleri: Kalandar, Santa, Romeika (Pontic Greek), Momoyer.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir