Ananaslı Tavuk Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Pek çok salata çeşidi olduğu doğru, bu salataların çoğu çok hafif ve yalnızca başlangıç ​​veya garnitür olarak servis edilebilir. Ananaslı tavuk salatası ise hem hafif bir yemek hem de salata olarak servis yapılabilir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 büyük tavuk göğsü
1 olgun ananas
1 küçük marul
3 yumurta
110 gr. mayonez

90 gr. ketçap
8 adat turşu salatalık
1 yeşil elma
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce tavuk göğsünü ve yumurtaları haşlayın. Tavuk göğsü ve yumurtalar haşlanırken, marulu akar su altında iyice yıkayın, kurutun, uzun ve ince şeritler kesip genişçe bir salata kasesine aktarın.

Şimdi çok keskin bir bıçakla ananası ikiye bölün ve soyun, içini küpler halinde doğrayın. Ardından yeşil elmayı dilimleyin ve turşu saltaları ince ince doğrayın. Ondan sonra haşlanmış tavuk göğsünü ve yumurtaları küp küp kesin.

Son olarak sosu hazırlayın, küçük bir kaseye ketçapla birlikte mayonezi döküp iyice karıştırın. Ardından marulu koyduğunuz kaseye sos hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Servis yapmadan hemen önce sosu dökün, tuz ve karabirber ile tatlandırın. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir