AK Parti’den Yeniden Refah Partisi’ne Sitem!

Yeniden Refah Partisi ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “4 toplantı yaptık. Nurettin Taş bey, Doğan Ayda hoca ile oturduk. Bu masada her şeyi konuşalım dedik. Bakış açıları farklı olabilir. Konuşuyor olmak çok önemli. Karşı grup konuşuyor mu?” dedi.

Yapılan görüşmelerde konuşulanların ortaya çıkmasına tepki gösteren Yavuz, “Orada konuşulanların dışarıya saçılmasını doğru bulmuyoruz. Doğan hocam birkaç açıklama yaptı. Aradım ben böyle demedim ki dedim. Ben ne dediğimi biliyorum. Her bilgiyi açıklamak durumunda değiliz. Biz bir şeyi açıklıyorsak doğru açıklarız. Bir problem yok” dedi ve ekledi:

“1 Şubat’ta oturduk. 5 Şubat’a kadar karşılıklı tekliflerde bulunduk. Bir kısım belediyelerde tekliflerde bulundular. Biz sadece meclis üyesi ile sınırlı tekliflerde bulunmadık. Yeniden oturup oturmayacağımızın cevabı bende yok. Bizim tekrar konuşuruz dediğimiz noktada cumartesi günü açıklama yaptılar. Masada Kocaeli ve Malatya’nın ismi geçti. Ama Sakarya’nın ismi geçmedi. Ben her şeyi not alan bir adamım. Karşılıklı bir müzakere yürüttük.”

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere işbirliğine dair diğer partilerle yapılan görüşmelere ilişkin açıklamada bulundu. CNN Türk’e konuk olan Yavuz, yerel seçim sürecinde MHP, BBP, HÜDA PAR ve Yeniden Refah’la görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktardı.

MHP ve BBP ile gerçekleştirilen görüşmelerin iyi geçtiğini aktaran Yavuz, söz konusu toplantılara ilişkin şöyle konuştu:

“MHP ile 13 toplantı yaparak süreç işlettik. Toplantılar ilkelere ayrıldı. Meclis üyesini nasıl belirleyeceğimiz de konuştuk. Nerede ittifak yapacaksak 2019’daki o zemin üzerinden hareket edeceğiz. MHP’nin aldığı oy, bizim aldığımız oy belli. İnce işçilik ortaya çıkartacağız. Zemin belli anlaştık biz. AK Parti ve MHP’nin birlikteliğini önemsiyorum. Çok bereketli işlere imza attığımızı düşünüyorum.

BBP ile benzer bir işbirliği yapmıştık. BBP ile 7 toplantıyı yaptık. BBP büyükşehirlerde AK Parti’ye destek vereceğini açıkladı. İyi gitmeyen bir şey olduğunu düşünmüyorum.”

Ali İhsan Yavuz, Mayıs 2023’te gerçekleştirilen cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde ittifak yaptıkları ve kendi listelerinden yer vererek 4 adaylarını Meclis’e soktukları HÜDA PAR’la da görüştüklerini açıkladı. Yavuz’un açıklamasına göre; AKP, Hizbullah’la olan bağlantısı nedeniyle sıkça gündeme gelen HÜDA PAR’la 6 defa görüşme gerçekleştirdi.

Yavuz konuya dair, “HÜDA PAR ile 6 toplantı yaptık. İcap ettiğinde tekrar bir toplantı yaparız. Çok net bir çerçeve yakalayamadık. Kendi adaylarını çıkarıyorlar diye biliyorum” dedi.

Uzun süredir Yeniden Refah Partisi ile devam eden ve geçtiğimiz günlerde tıkanan ittifak pazarlıklarına da değinen Yavuz, Yeniden Refah’la yaptıkları toplantıları dair şu ifadeleri kullandı: “Yeniden Refah Partisi ile 4 toplantı yaptık. Nurettin Taş bey, Doğan Aydal hoca ile oturduk. Bu masada her şeyi konuşalım dedik. Bakış açıları farklı olabilir. Konuşuyor olmak çok önemli. Karşı gurup konuşuyor mu?

Orada konuşulanların dışarıya saçılmasını doğru bulmuyoruz. Doğan hocam birkaç açıklama yaptı. Aradım ben böyle demedim ki dedim. Ben ne dediğimi biliyorum. Her bilgiyi açıklamak durumunda değiliz. Biz bir şeyi açıklıyorsak doğru açıklarız. Bir problem yok.

1 Şubat’ta oturduk. 5 Şubat’a kadar karşılıklı tekliflerde bulunduk. Bir kısım belediyelerde tekliflerde bulundular. Bizim sadece meclis üyesi ile sınırlı tekliflerde bulunmadık. Yeniden oturup oturmayacağımızın cevabı bende yok. Masada Sakarya’nın adının geçtiğini hatırlamıyorum. Ben her şeyi not alırım. Karşılıklı müzakere yürüttük. Başta konuştuklarımız var. Ben AK Parti’nin tavrını ortaya koymaya çalıştım.”

“AK Parti’den iki büyükşehir istedik”

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal, TV100’de katıldığı bir programda, AK Parti ile yapılan ittifak görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti’den iki büyükşehir ve 35 ilçe istediklerini belirten Doğan Aydal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bunu ilk telaffuz eden benim. AK Parti’den iki büyükşehir istedik. Kocaeli ve Sakarya. Neden bunu istedik? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz.

Biz de benim özgeçmişime baktığınızda bir sanayi şehrini çok rahatlıkla kalkındıracak birçok Ar-ge’nin başkanıyım aynı zamanda. İlk iki toplantıda bunları Sayın Cumhurbaşkanı’na ileteceklerini ifade ettiler. Devamını getireyim. 35 tane ilçe talep ettik. Çünkü neden? Önlerine grafik olarak koydum. Biz olmadan 76 ilçeyi kazanma şansları yoktu.”

Öte yandan Gazete Duvar’a açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi (YRP) İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan, AK Parti ile görüşmelerin sonuçsuz kaldığını, kendi adaylarını çıkaracaklarını yineledi. Ancak Doğan, “Siyasette 24 saat uzun bir süre. Ne olacağını kestirmek zor” diyerek bir ihtiyat payı da bıraktı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir