Abdullah Avcı: Oyuncu Kalitesini Değiştirmemiz Lazım

Çorum FK karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Oyun kalitesini artırıp oyuncu kalitesini değiştirmemiz lazım. Bunu da hızlı yapmamız gerekiyor. Trabzonspor için bu sene itibarıyla gerçekçi ve ulaşılabilir hedef Avrupa Kupaları’na katılmaktır” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Türkiye Kupası’nı da finalde kazanmak. Çok tekrar yapmamız gerekiyor. Futbol, masa başında oynanan bir oyun değildir. Organizasyon gerekiyor, kaliteyi yukarı seviyelere çıkarmak gerekiyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Şimdi ligde bu haftaligimizin iyi takımlarından Gaziantep FK ile ciddi bir maç oynayacağız. Yarından itibaren bu maça zihinsel ve fiziksel olarak hazırlanacağız.”

Türkiye Kupası 4. eleme turunda Trabzonspor ile Çorum FK, Akyazı’da karşı karşıya geldi. Hakem Direnç Tonusluoğlu’nun yönettiği karşılaşmadan 3-1 galip ayrılan Trabzonspor, kupada adını bir üst tura yazdırdı.

Trabzonspor’a turu getiren golleri 3. dakikada Fountas, 19’da Enis Destan ile 61’de Bakasetas kaydetti. Çorum FK’nın tek sayısı ise 16’da Verheijdt’ten geldi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Abdullah Avcı’nın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“Çorum FK’dan bahsederek değerlendirmelerime başlamak istiyorum. Maç öncesi analizlerine baktığınızda hoca değişimiyle beraber son 4 haftadır modern futbolu kendi formasyonlarıyla güçleri yettiğince en iyi şekilde uygulamaya çalışıyorlar. Onları tebrik ediyorum. Oyun felsefelerinden ödün vermiyorlar. Topa sahip olup geçişleri de olabildiğince doğru kullanmaya çalışıyorlar.

Rakibimizin topa sahip olduğu anlarda ne yapacağımıza, baskımıza ve kenar oyuncularımızı nasıl kullanacağımıza çalışmıştık. Bunu zaman zaman iyi yaptık, zaman zaman ise yapamadık. İlk gol ve ikinci gol çalıştığımız pozisyonlardı. Trabzonspor, kupanın olduğu her yerde favoridir. Daha önce bu kupayı 9 kez almış bir kulüp. Kupa serüvenine kazanarak başlamak önemli ve değerliydi.

Özellikle geçen hafta sahamızda kaybettiğimiz maçtan sonra bu maç bizim için pansuman olacaktı ve öyle de oldu. Bugün kazandık. Eksikler de var. Genel bir değerlendirme yapacak olursak geldiğimiz günden beri 6 Lig, 1 Türkiye Kupası maçı oynadık. 4 maçın 3’ünü kazanırken de bunları söyledim, kaybedip berabere kalınca söyledim. Oyun kalitesini artırıp oyuncu kalitesini değiştirmemiz lazım. Bunu da hızlı yapmamız gerekiyor.

Trabzonspor için bu sene itibarıyla gerçekçi ve ulaşılabilir hedef Avrupa Kupaları’na katılmaktır. Türkiye Kupası’nı da finalde kazanmak. Çok tekrar yapmamız gerekiyor. Futbol, masa başında oynanan bir oyun değildir. Organizasyon gerekiyor, kaliteyi yukarı seviyelere çıkarmak gerekiyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Şimdi ligde bu haftaligimizin iyi takımlarından Gaziantep FK ile ciddi bir maç oynayacağız. Yarından itibaren bu maça zihinsel ve fiziksel olarak hazırlanacağız.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir