Abdullah Avcı: Kazanmak Çok Önemliydi

MKE Ankaragücü maçı sonrası değerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Bugün şartlar ne gerektiriyorsa o şekilde oynadık” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Biraz sakatlarımız biraz da Afrika Kupası’ndan dolayı eksiklerimiz var. Fazla hamle yapma şansımız olmuyor onun için kazanmak çok önemliydi. Oyuncularımı ve bu soğukta kendilerine ayrılan deplasman tribününü dolduran taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.”

Süper Lig’in 19. hafta karşılaşmasında MKE Ankaragücü ile Trabzonspor, Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Hakem Burak Şeker’in yönettiği karşılaşmadan Trabzonspor 1-0 galip ayrıldı. Trabzonspor’a galibiyeti getiren tek golü, 30. dakikada Edin Visca kaydetti. Trabzonspor, bu galibiyet ile puanını 33’e çıkarırken, MKE Ankaragücü ise 20 puanda kaldı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulundu. Abdullah Avcı’nın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle: “2024 yılının ilk maçını oynadık ve kazandık. Özellikle 2023 yılında ve onun öncesinde devam eden süreçte futbol, spor ve genel olarak kaotik ortam çok hızla devam etti. Özellikle de son zamanlarda bunun futbolun içinde çok fazla yansımasını gördük. Bu oyun çok güzel bir oyun.

Bu oyun, pandemi de olsa deprem de olsa ülkemizin son zamanda yaşadıkları da olsa oynanmak için hep öncelik aldı. Bu oyunun birleştirme gücü var. Onun için bu oyuna sahip çıkmamız gerekiyor. 2024’ün bizim adımıza pozitif anlamda oyuna sahip çıkıp saygıyı kaybetmeden birbirimize yardımcı olursak, üslubumuzu ve dilimizi değiştirirsek kalbimizi de yüreğimizi de değiştiririz diye düşünüyorum.

Biz buraya gelirken 9 maçın ortalamasında tek bir mağlubiyet aldık. Puan ortalamamız 2 seviyelerinde. Kaybettiğimiz bir Kayserispor maçı vardı, bugün onun telafisini yaptık diye düşünüyorum. Daha iyisi olabilir mi? Elbette ki olması gerekiyor. Geçiş dönemini çok sıkıntılı bir şekilde hep beraber yaşıyoruz. Bugün saha zemininin de sıkıntılı olması ve iki takımın da aslında pas organizasyonunun olduğu bir yerde baskıları zaman zaman doğru yaptık. Golü de bulduk. Golden sonra rakibimiz özellikle ikinci yarıyla beraber topa biraz daha fazla sahip oldu ama aslında topu vermedik, kaybettik.

Çabuk kaybedince de rakip biraz daha topa sahip olarak oynadı gibi gözüktü. Özellikle böyle bir oyunda kazanabilmek ilaçtır. Galibiyet, oyun ve oyuncu gelişimini hızlandırır. Bugün şartlar ne gerektiriyorsa o şekilde oynadık. Biraz sakatlarımız biraz da Afrika Kupası’ndan dolayı eksiklerimiz var. Fazla hamle yapma şansımız olmuyor onun için kazanmak çok önemliydi. Oyuncularımı ve bu soğukta kendilerine ayrılan deplasman tribününü dolduran taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.

MKE Ankaragücü takımı tarihiyle, geçmişiyle ve taraftarıyla bu ülkenin önemli takımlarından bir tanesi. Başlarında da Türk futboluna bence önümüzdeki senelerde teknik adam olarak güzel işlere imza atacak çok değerli bir hocası var, Emre Belözoğlu. 4 sene beraber çalışmıştık. Bugün tabi Ankaragücü taraftarının olmaması büyük bir etken. MKE Ankaragücü’ne bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir