Abdullah Avcı: Çalışmaya Devam Edeceğiz

Fatih Karagümrük karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Çok çalışıp bireysel ve oyun performanslarını yukarı seviyelere çıkarmalıyız” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Bazen oyun çıkmayabilir ama bireysel performans sorun çözebilir. Gerekli fırsatları kazandık ama karşılığını alamadık. Karşılığını alsak da yani kazansak da bunları söyleyecektim. Çalışmaya devam edeceğiz, daha çok tekrar yapacağız.”

Süper Lig’in 10. haftasında Fatih Karagümrük ile Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Hakem Ali Şansalan’ın yönettiği karşılaşma 0 – 0 berabere sona erdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Avcı’nın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“Cumhuriyetimizin temelleri 100 yıl önce atıldı. Bugün; 100 yıllık vakitten sonra bu temellerin büyüdüğünü görmek ve bu coşkunun artarak gitmesini görmek mutluluk veriyor. Bu gurura ve onura şahit olmak çok değerli. O yüzden ilk olarak Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.

Maça baskıyla başlama planımız vardı. Rakibin oyun kurma ve pas opsiyonları vardı bunu devre dışı bırakmayı hedeflemiştik. Özellikle ilk 30 dakika boyunca bu baskıyı çok doğru ve şiddetli yaptık. Oyunun henüz başında 2 tane pozisyona girdik. 33. dakikaya kadar da oyun organizasyonu iyiydi. Bu dakikaya kadar oyunu lehimize döndürebilirdik ancak döndüremedik.

Eğer döndürebilseydik şu an başka şeyler konuşuyor olabilirdik. 30. dakikalardan sonra topa sahip olup merkezden uzaklaşınca geçiş hücumu yedik. Rakibe bu noktada biraz özgüven geldi. Sonrasında da oyun tamamen dengeli bir oyuna döndü. Onuachu’nun 4 tane karşı karşıya pozisyonu vardı. İkinci yarıya daha fazla hakim olmamız lazımdı ve bunun için de hamleler yaptık.

Bardhi’nin tek bir pozisyonu var, rakibe de 2 tane şut imkanı verdik. Bu tür maçlarda daha çok baskı ve daha iyi bireysel performans göstermeliyiz. Oyunun bazı bölümleri hoşuma gitti ancak bazı bölümlerini de eleştiriyorum. Her şeye rağmen kazanmak için yeterli pozisyonlarımız vardı. Bu tür maçları kazanmak süreci daha da hızlı ilerletir.

Çok çalışıp bireysel ve oyun performanslarını yukarı seviyelere çıkarmalıyız. Bazen oyun çıkmayabilir ama bireysel performans sorun çözebilir. Gerekli fırsatları kazandık ama karşılığını alamadık. Karşılığını alsak da yani kazansak da bunları söyleyecektim. Çalışmaya devam edeceğiz, daha çok tekrar yapacağız.

Eksiklerimiz var. Teknik adam olarak ara sıra bazı şeyleri de sorgulayabiliyorsun. Karışık oyundan organizasyonlara geçmek kolay değil. Buna uyum sağlamaya çalışan bir grup var ama bu çok fazla tekrar gerektiren bir durum. Şu an itibariyle yavaş ilerliyor.

Karışık oyundan planlıya geçiş yapmak zaman zaman zihinsel yorgunluklar yaratabilir. Trabzonspor tarihinde 10 haftada 4 mağlubiyet kolay bir süreç değil. 8 haftanın 4’ünde mağlubiyet alışılmış bir durum değil. Biraz daha denge kurup daha iyi hale gelmek oyun ve oyuncu grubuyla beraber oluyor. Bunu zaman içerisinde göreceğiz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir