Abdullah Avcı: Çalışmaya Devam Edeceğiz

Galatasaray karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trabzonspor’un tarihinde buna benzer mağlubiyetler çok az da olsa vardır. Şık olmadı” dedi ve ekledi:

“Bu durumu düzeltmek hem oyuncu hem de bizim elimizde olan bir şey. Perşembe günü tekrar bir lig maçı var. O maça gerçekçi oyunla oynamamız lazım. Ulaşılabilir hedefimizi daha önce de açıkladık. Lig üçüncülüğü ve Avrupa kupaları. Bugün oyun ve skor şık olmasa da üçüncüyüz. Kafamızı kaldırmamız lazım. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Buraya kadar gelip bize destek oldular. Herkes üzgün, biz de üzgünüz. Çalışmaya devam edeceğiz.”

Süper Lig’in 21. hafta karşılaşmasında Trabzonspor ile Galatasaray, karşı karşıya geldi. Hakem Abdulkadir Bitigen’in yönettiği karşılaşmadan Galatasaray, 5-1 galip ayrıldı ve zirveyle aradaki farkı kapattı.

Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri, 13 ve 61. dakikalarda Zaha, 64’te Kaan Ayhan, 80 ile 90+5. dakikada ise Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Trabzonspor’un tek golünü 79. dakikada Enis Destan kaydetti. Galatasaray, bu sonuç ile puanını 54’e yükseltti, Trabzonspor ise, 37 puanda kaldı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Abdullah Avcı’nın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“Bugün oyunu değerlendirecek olursak ilk yarı itibariyle dengede giden bir oyun vardı, fazla bir şey vermiyorduk. Fazla bir şey de üretemiyorduk. Özellikle topa sahip olup rakip sahaya geçtiğimizde çabuk kayıplarımız oluyordu. Bugün ilk yarıda arkamıza kaçırdığımız, ceza sahası içerisinde rakibe çok uzak kalıp yediğimiz bir gol var. Oyun o anlamda ilk yarı itibariyle hep dengede gitti.

İkinci yarı itibariyle oyuna ortak olmak istiyorduk, 60. dakikada Bakasetas’ı oyuna alacaktık o sırada gol yedik. Orta sahada çok basit top kayıpları yaptık. Bizim takım kompakt olmadığı sürece savunmadaki bireysel performanslar çok net ortaya çıkıyor. Bugün baktığınızda yediğimiz gollerin birçoğunda rakibimiz bizi geniş yakaladı ve vuruş yapmalarına müsaade ettik. Orada daha sıcak temasların olması gerekiyordu. İyi olmadı. Oyunun içerisinde iniş çıkışlar var. Mağlubiyet tabii ki olabilir ama büyük camianın böyle bir skor almaması lazım. Trabzonspor’un tarihinde buna benzer mağlubiyetler çok az da olsa vardır. Şık olmadı.

Bu durumu düzeltmek hem oyuncu hem de bizim elimizde olan bir şey. Perşembe günü tekrar bir lig maçı var. O maça gerçekçi oyunla oynamamız lazım. Ulaşılabilir hedefimizi daha önce de açıkladık. Lig üçüncülüğü ve Avrupa kupaları. Bugün oyun ve skor şık olmasa da üçüncüyüz. Kafamızı kaldırmamız lazım. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Buraya kadar gelip bize destek oldular. Herkes üzgün, biz de üzgünüz. Çalışmaya devam edeceğiz.

Abdülkadir Ömür aslında kadro dışı değildi. Bakasetas’ın transferi bugün itibariyle gerçekleşti. Hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz. 122 resmi maça çıktı, 100 maçında beraberdik. Çok önemli duygular yaşadık. Son güne kadar gayet etiklik ilkelerine uygun hareket etti. Bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarı diliyoruz. Kontağımız devam edecektir. Abdülkadir Ömür 1999 doğumlu. Trabzonspor’un akademisinden çıkmış son dönemlerin en yetenekli oyuncularından bir tanesi.

Trabzonspor’da bütün kupaları kazandı, şampiyon olduk. A Milli Takımımıza hizmet etti ve etmeye de devam edecektir. Kulübün içerisindeki adı da ‘Ömür Avcı’dır. İletişimimiz olan ve her şeyi paylaştığımız bir insan. Zaman zaman herkeste olduğu gibi fiziksel ve zihinsel yorgunluklar olabiliyor. Ömür de bence bu süreci yaşıyor. Bazen alanından çıkmak, başka yerde bulunmak, fikir alışverişi yapmak zihinsel ve fiziksel durumu değiştirebilir. Bizim de yönetimimiz ile birlikte yaptığımız bir karar. Bu karar, aslında Abdülkadir Ömür’ü daha nasıl iyi kazanabiliriz? sorusunun cevabı gibidir.

Kariyerim boyunca kadro dışı bırakmak gibi bir durumum çok fazla olmadı. Onu kazanmak için yapılan şeylerdir bunlar. O bizim evladımızdır. Yarın bir gün ayrılıklarda olacaktır ama dostluğumuz devam edecek. Abdülkadir ile ilgili olan karar bu şekildedir. Sadece onu kazanmak için. O yüzden kadro dışı kelimesi benim için doğru değil. Umut Bozok ise 2 sene önce benim dönemimde alınmış bir oyuncudur. Bazen iniş çıkışlar olabilir. Enis Destan’ı da ben almıştım, bugün performansı yukarı seviyelerde olabiliyor. İnsanlar ayrılmak isteyebilir. Ben de ayrıldım, futbolcular da ayrılabiliyor.

Ayrılma isteğine saygımız vardır ama ayrılana kadar işlerini yüzde yüz yapmaları gerekir çünkü profesyonel sözleşmeleri vardır. O yüzden süreç sancılı biraz. Sağlıkla ilgili bir durumunun olmadığından biz de Umut’la ilgili böyle bir karar vermiş olduk. Zaman zaman yanlış algılar olabiliyor. Abdülkadir Ömür ile ilgili 1 hafta önce de bazı şeyler söylemiştim. Antrenmana katılmalarını bekliyorum demiştim. Sonraki hafta da neden bizimle değiller diye açıklama yaptım. Sosyal medya pek kullanmıyorum ama sanırım başka şeyler konuşuluyor.

Yönetim Kurulu ve Başkanımız ile birlikte sağlıklı şekilde çalışıyoruz. Başkanımız Ertuğrul Doğan’a ayrı bir parantez açayım. 3 sene önce beni buraya getiren ve şampiyonlukta da önemli katkı sağlayan, bugün de aynı katkıyı sağlayıp Trabzonspor’un daha iyi olması için bir insandır. Biz profesyoneliz. Bizim ilişkimizi ne para ne de ayrılıklar bozabilir. Ayrılıkta da dostluğumuz devam eder. Lütfen bunu başka yerlere çekmesinler. En ufak bir problem yok. Ayrılıklar da olsa dostluklar ömür boyu devam eder.

Bir golde topu zaten Bakasetas kaybetti. Devre arası kendisiyle konuştum, aslında öyle bir düşüncemiz vardı. Son 2 haftasını tedaviyle geçirdi. 20 dakika olarak diyordu ama ben 30’a çıkardım. Trabzonspor forması, markası önemli ve ağırdır. Oynamayanların değil de oynayanların konuşulduğu bir maç olsun istemiştim. Kadro bu. Bu kadroyla birlikte çalışıyorum. 25 puan almış bir takımdan bahsediyoruz, lig hedefi üçüncülük olan bir yerde halen daha oturuyoruz. Bugün kötü oldu, şık olmadı. Buna katılıyorum. Bu yediğimiz gollerin hiçbir bahanesi olamaz. Çalışmaya ve daha iyisini yapmaya devam edeceğiz.

İlk iki sıradaki takımlar hem puan hem de ekonomi olarak ayrıldı zaten. Oyuncu sayısı olarak da aynı. Bunu başından bu yana söylüyorum. Oyun beni de tatmin etmedi. Gerçekçi oyunlarla biz bugüne kadar 25 puan topladık. Kompakt olmadığımız sürece bu senaryoları yaşayabiliriz. Gerçekçi oyunlar oynamamız lazım. Başka yerde ve şampiyon olduğumuz zamanlarda da farklı oyunlar oynadım. Bunların hepsi elindeki mevcut kadroyla belirleyeceğin bir şeydir. Bireysel kayıplar ve geniş alanda kompakt olamamak bizi cezalandırdı.

Orsic’in Şubat sonu ya da Mart başı dönmesini bekliyoruz, o şekilde görünüyor. Sağlık ekibi çalışıyor. Denswil de fizyoterapistler eşliğinde sahaya çıkmaya başladı. 2 gün sonra durumu daha net belli olur. Abdülkadir Ömür’ün antrenman durumlarıyla ilgili farklı bir gelişme yok, şu andaki süreç devam ediyor. Süreci takip edeceğiz, iletişim halinde olacağız. Ortak bir noktada buluşulur diye düşünüyorum.

Genel olarak çok fazla puan kaybetmedik. 1 kere mağlup olmuş bir takımdan bahsediyoruz. Hataların hepsi 1 sene sonra da 5 sene sonra da hatadır. Bu bir hatalar oyunudur. Zaman zaman bunlar olabiliyor. Birinci bölgede kurulmaması gerekiyor bu durumda, kurmuyoruz. İkinci ve üçüncü bölgede zaten olması gerekiyor. Voleybol değil bu oyun. Taktik olarak birinci bölgede başlamıyoruz.

Zaman zaman oyuncu kendini iyi hisseder ve başlar buna bir şey diyemeyiz. Bazen olacak bazen olmayacak. Biz de oyuncu olduk, anlıyoruz. Bugün hariç takım organizasyonundan memnundum. Bugün baktığınızda hem kompakt olamadık hem de bireysel performanslar kötüydü. Biraz daha dengeli ve kontrollü oyun daha doğru olacak. Son olarak, Trabzonspor’un şu an itibariyle yabancı olarak tek boşluğu var.

Kulüp, bu işin yüklerini ve zorluklarını yaşadı. Başkan, yönetim ve biz ciddi şekilde mesai verip çalışıyoruz. Trabzonspor’un menfaatleri doğrultusunda aramıza oyuncu katmaya çalışıyoruz. Belki 1-2 tane yer açılırsa. Şu an itibariyle şu mevkide bir oyuncu istiyorum diye bir düşünce yok. Larsen gittiği için bir boşluk oluştu, sağ bek alacağız diye değerlendirmeyin. Hangisi bütçemize uygunsa ve menfaatlerimize uygunsa onları değerlendireceğiz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir