A Milli Kadın Voleybol Takımı Finalde: Rakip Sırbistan

Avrupa Voleybol Şampiyonası (EuroVolley) yarı final karşılaşmasında son şampiyon İtalya’yı 3-2 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın finaldeki rakibi Sırbistan oldu.

Haber Merkezi / Avrupa Voleybol Şampiyonası (EuroVolley) yarı finalinde A Milli Kadın Voleybol Takımı ile İtalya, Brüksel’in Paleis 12 spor salonunda karşı karşıya geldi.

İsviçreli hakem Vladimir Simonoviç ve Yunanistanlı hakem Mikail Kutsulas’ın yönettiği karşılaşmadan A Milli Kadın Voleybol Takımı, 3-1 galip ayrıldı.

karşılaşmanın ilk setini 18-25 İtalya kazandı, ikinci seti A Milli Kadın Voleybol Takımı 25-23 aldı, İtalya Takımı üçüncü seti 25-15 kazanarak avantajı ele geçirdiyse de A Milli Kadın Voleybol Takımı dördüncü seti 25-22, ve son seti 15-6 alarak finale çıktı.

Maçın yıldızlarından Ebrar Karakurt maç sonunda TRT’ye verdiği röportajda, “Maçı gitti dediğimiz yerden çevirdik. Çok stres dolu bir maçtı. Karşılaşmayı alacağımızı dördüncü sette belli ettik” dedi.

Takım savunmasının önemli isimlerinden Gizem Örge karşılaşmayı karakter koyarak kazandıklarını dile getirerek, “Voleybol kalitesi olarak yüzde 50 oynadık, mücadele çok zordu. Ama ne için savaştığımızı hiç unutmuyoruz. Bu galibiyet Türk halkına armağan olsun” ifadelerini kullandı.

Milli Takımın İtalyan Antrenörü Daniele Santarelli ise, maçın hemen ardından yaptığı açıklamada, “Takımımla, kızlarla gurur duyuyorum. Bu finali hak ettik. Pes etmedik” dedi.

Maçın ardından, karşılaşmanın yayıncısı TRT’ye konuşan Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ, “Ben bu evlatlarımla gurur duyuyorum. Ülkem adına, camiam adına gururluyum” ifadelerini kullandı.

Eski milli voleybolcu Neslihan Demir de, Socrates YouTube kanalında yaptığı değerlendirmede, mevcut takımı kendi dönemiyle kıyasladı.

2003’teki kadronun sahaya çıkması durumunda böyle bir maçtan galip ayrılamayabileceklerini ifade eden Demir, “Benim zamanlarımda biz buralarda kırılırdık. Ama şimdi kızlara baktığımda hepsi winner’lar. İşler kötü gittiğinde de beraberlerdi bugün sahanın içinde. Birisi hata yapıyor ama yine de yüzler gülüyordu” dedi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın finaldeki rakibi, Hollanda’yı 3-1 yenen Sırbistan oldu. TSİ 21.00’de başlayan ve 112 dakika süren maçta setleri Sırbistan 25-21,15-25, 25-22, 25-21 aldı.

Final maçı 3 Eylül Pazar günü TSİ 21.25’te Brüksel’de oynanacak. Karşılaşma TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanacak.

Sırbistan Kadın Voleybol Milli Takımı halen Türkiye’nin birinci olduğu dünya milli takımlar sıralamasında dördüncü sırada. 1 Eylül’de güncellenen sıralamada Türkiye 377 puanla birinci, İtalya 361 puanla ikinci, ABD 360 puanla üçüncü ve Sırbistan 357 puanla dördüncü.

İlk dört takımın arkasından sırasıyla Brezilya, Çin, Polonya, Japonya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ilk 10 sırayı tamamlıyor.

İtalya 2021’deki son turnuvada Sırbistan’ı 3-1 yenerek şampiyon olmuştu. Türkiye son turnuvada Hollanda’yı 3-0 yenmiş ve üçüncü sırada yer almıştı

Filenin Sultanları, 2003 ve 2009’da iki Avrupa şampiyonluğunu finalde kaybetmişti. Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda üst üste beşinci kez yarı finale yükselen Türkiye bu yıl Milletler Ligi’nde İtalya’yı iki maçta da 3-0 mağlup etmişti.

Türkiye, turnuvanın ilk aşamasında C Grubu’nda beş maçı da kazandı. Ardından son 16 turunda Belçika’yı 3-1, çeyrek finalde ise Polonya’yı 3-0 yendi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir