A. Erdem Beyazıt Kimdir? Hayatı, Eserleri

18 Aralık 1939 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya gelen A. Erdem Beyazıt,  5 Temmuz 2008 yılında hayatını kaybetmiştir.

A. Erdem Beyazıt, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. Bir süre İstanbul ve Ankara Hukuk Fakültelerine devam etti. Öğrenimine ara vererek askere gitti. Asker dönüşü Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne kayıt yaptırdı ve buradan mezun oldu.

Edebiyat öğretmenliği ve kütüphane müdürlüğü yaptı. Devlet Planlama Teşkilatı’nda çalışırken 1987 milletvekili seçimlerinde Kahramanmaraş milletvekili oldu.

A. Erdem Beyazıt, Akabe Yayınevini kurdu ve Mavera Dergisi’nin yönetiminde de yer aldı. Şiirlerini Açı, Hamle, Yeni İstiklal, Büyük Doğu, Diriliş, Edebiyat, Mavera, Yedi İklim, Hece dergilerinde yayımladı.

Adil Erdem Beyazıt’ın ilk şiir kitabı Sebep Ey 1972 yılına aittir. Afganistan gezisi izlenimlerini topladığı İpek Yolundan Afganistan’a (1981) adlı kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği Basın Ödülü İkinci şiir kitabı Risaleler (1987) ile de Türkiye Yazarlar Birliğince 1987’de yılın şairi seçildi. Üçüncü şiir kitabı ise Gelecek Zaman Risalesi (1998) adını taşımaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir