Samsun: Çakırlar Korusu

Çakırlar Korusu; Samsun’un Atatkum İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 20 kilometredir.

Çakırlar Korusu’na gitmek isteyen vasıta sahipleri, Samsun-Sinop güzergahında devam etmeleri halinde, Çakırlar Korusu’na ulaşabilirler. Günübirlikçi gidecek ve toplu taşıma araçlarını kullanmak isteyen kişiler ise, Çatalçam-Taflan dolmuşlarına binerek, Çakırlar Korusu’na gidebilir.

Çakırlar ‎Korusu, Samsun’un bilinen en eski piknik ve doğa yürüyüşü ‎alanlarından biridir. Yapılan sosyal tesislerle özellikle doğayla ‎buluşmak isteyen ziyaretçiler için ideal bir hedef konumundadır.‎

Dört bir yanı kuş kafesi ile süslenen Çakırlar Korusu’nda kuş sesleri arasında hamakta sallanabilir, 1.5 metrelik yürüyüş yollarında unutulmaz resimler çekerek, yaşadığınız günü ölümsüzleştirebilirsiniz.

Dört mevsim boyunca, sunduğu aktiviteler sebebi ve cennet bahçeleri ile öğrencilerin sık sık gittiği bir yer Çakırlar Korusu. 7’den 70’e hitap eden bu cennet bahçesi, Samsun’da gezilip görülmesi gereken yerler listesinin başında gelmesi gereken bir yer.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir