Samsun: Büyükkızoğlu, Çakırgümüş ve Gürcü Yaylası

Büyükkızoğlu, Çakırgümüş ve Gürcü Yaylası; Samsun’un Ladik İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Yaylalara, şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

2062 metre rakımlı Akdağ Dağının eteğinde kurulmuş olan Ladik İlçesi’nde çok geniş yaylalar mevcuttur. Bunlar arasında Ladik Yaylası, Hasırcı Yaylası, Gürcü Yaylası, Büyükkızoğlu yaylası, Küpecik Yaylası, Çakırgümüş Yaylası ve Aktaş Yaylaları sayılabilir.

Bu yaylalar temiz orman havası, olağanüstü elverişli trekking alanları ile sağlık turizmi açısından da hayli önem kazanmaktadır.

Büyükkızoğlu Yaylası; 1600 metre rakımlı yaylanın ilçeye uzaklığı 10 km.dir. Yolu ham yol olup arazi araçları gidebilir. Yayla evleri ve suyu vardır.

Çakırgümüş Yaylası; 1500 metre rakımlı yaylanın ilçeye uzaklığı 12 km.dir. Yolu ham yol olup, her türlü araçla ulaşım mümkün olup, yayla evleri ve suyu bulunmaktadır.

Gürcü Yaylası; 1500 metre rakımlı yaylanın ilçeye uzaklığı 5 km.dir. Yolu stabilize olup her türlü araç gidebilir. Yayla evleri ve suyu mevcuttur.

Yaylalar, muhteşem doğa bitki örtüsüyle yaz kış doğa tutkunlarının sıklıkla gittiği mekanlar arasındadır. Her üç yaylada, kendinizi adeta doğanın hakimiyetine bırakacağınız muhteşem iklimiyle görülmesi gereken en güzel yaylalardandır.

Yaylalar, hava sıcaklıklarının bunalttığı sıcak yaz günlerinde serinlemek, rahat bir nefes almak, doğa ile baş başa kalmak için birebirdir.

Muhteşem görüntüsüyle gürültülü şehir ortamından kaçıp doğanın sesini dinlemek isteyenlere kucak açan yaylalara gitmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanızı öneririz. Yöre halkı, oldukça sıcak ve samimidir. Size her türlü yardımda bulunacağından şüpheniz olmasın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir