Rize: Eğrisu Yaylası

Eğrisu Yaylası; Rize’nin Ardeşen İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Topluca Köyünü geçtikten sonra, Meselevat Vadisi boyunca devam eden, orman yolu takip edilerek gidilir. 

Yolun Komati yaylasından sonraki bölümü büyük taşlarla kaplıdır.

Topluca köyünün kullanımındaki yaylaya Temmuz- Ağustos aylarında çıkılıp tekrar Komati ‘ye iniliyor. 2074 metre yüksekliğe konumlanan yerleşim Altıparmak Dağları’nın seyreden bir panoramaya sahip. Sadece alçak tavanlı taş evlerin bulunduğu yayladan eski patikaları izleyerek Komati ve  Golezana yaylalarına yürümek mümkün.

Eğrisu çevresindeki Alaca, Çiftegöl, Eğrisu, ve Ambar gibi bir çok buzul gölü bulunuyor. Açık havada göllere günübirlik yürüyüş aktiviteleri düzenleye bilirsiniz. Bazılarında alabalık yaşamaktadır.

Yayla olarak kullanılmaya başlanması, Hicri 1100’lü tarihlere dayanır. Yaylayı ikiye bölen dere, eğri bir yatak oluşturarak aktığından yaylaya kendi ismini vermiştir. Derenin doğusunda Uzun Kaş, İnce Çakıl, Lelvan Sırtı ve Hevek Aşıdı yaylanın doğal sınırlarını oluşturur. Hayvancılık için ideal bir yayladır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir