Nenad Bjelica: Maçı Kazanmayı Hedeflemiştik

Hatayspor karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, “Bizim adımıza çok büyük hayal kırıklığı yaratan bir maç oldu. Özellikle son 20 dakika hayal kırıklığıydı. İlk 70 dakika boyunca oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. Bu sürede 2-0 öne geçtik ve galibiyete çok yakındık” dedi ve ekledi:

“Sonrasında bulduğumuz fırsatları değerlendirebilecekken maalesef iyi savunma yapamadık. Hücumda da etkinlik gösteremeyince rakibimiz 3-2 önce geçti ve maç böyle bitti. Arka arkaya aldığımız iyi oyunlar, iyi galibiyetler vardı. Bunlardan sonra sert bir darbe aldık çünkü gayet iyi sonuçlar alarak buraya gelmiştik. Maçı kazanmayı hedeflemiştik.”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Hatayspor maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu. Nenad Bjelica, özetle şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle rakibimiz Hatayspor’u tebrik ediyorum. Bizim adımıza çok büyük hayal kırıklığı yaratan bir maç oldu. Özellikle son 20 dakika hayal kırıklığıydı. İlk 70 dakika boyunca oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. Bu sürede 2-0 öne geçtik ve galibiyete çok yakındık.

Sonrasında bulduğumuz fırsatları değerlendirebilecekken maalesef iyi savunma yapamadık. Hücumda da etkinlik gösteremeyince rakibimiz 3-2 önce geçti ve maç böyle bitti. Arka arkaya aldığımız iyi oyunlar, iyi galibiyetler vardı. Bunlardan sonra sert bir darbe aldık çünkü gayet iyi sonuçlar alarak buraya gelmiştik.

Maçı kazanmayı hedeflemiştik. Oyuncu değişikliklerini de maçı kazanmak için yaptık. Paul Onuachu ve Abdülkadir Ömür çok efor sarf etmişti. Onları değiştirerek oyuna taze oyuncu katmak istedik. Beşiktaş maçıyla aynı değişiklikleri yaptık. O maçta işler iyi gitti ama bu maçta istediğimiz gibi gitmedi. Henüz maçı analiz etmeden bunu anlatabilmek kolay değil ama bahsettiğim gibi amacımız her zaman maçı kazanabilecek değişiklikler yapmaktır.

Savaş sonrasında general olmak, işler bittikten sonra konuşmak daha kolay. Bir şey söylerken bir argümana dayalı olması lazım. Hangi maçımızda son dakikalarda sorun yaşandı? Belki bir tek Antalyaspor maçının son anlarında sorun yaşadık.

Onun haricinde mesela son Beşiktaş maçında hiçbir şekilde maçın son anlarında sorun yaşamadık. Dolayısıyla bu tarz konuları değerlendirirken bir kanıta dayandırmak gerekir. En başta da söylediğim gibi savaşın sonrasında general olmak, yorum yapabilmek çok kolay. Ayrıca bugün rakibimiz de çok şanslıydı. 3 tane kaleyi bulan şutları vardı 3 tanesi de gol oldu. Ama tabii tarih her zaman kazananları yazar.

Hatayspor tabii ki iyi bir takım ama ilk 70 dakika özeline bakacak olursanız eğer, son 20 dakikadaki oyunlarını ilk 70 dakikada gösteremediler. Gol şansı olarak bakacaksanız da ilk 70 dakika hiç şans vermedik. Yediğimiz goller bizim hatalarımızdan kaynaklı goller. Son 20 dakikada maçı kontrol edebilseydik sonuç bu şekilde olmazdı ve çok daha farklı bir sonuç olurdu.

Maçın analizini yapacağız ve oyuncularımızla da konuşmasını gerçekleştireceğiz. Zaten kazansak da kaybetsek de her maçtan sonra analiz yapıyoruz. Aynı hataları yapmamak adına oyuncularımızla konuşuyoruz. Takımın gol yeme sıkıntısı var, bu da kesinlikle hoşuma gitmeyen bir durum. Biz de bunun üzerine çalışıyoruz, daha çok çalışmaya da devam edeceğiz.

Bugün son adımları atabilseydik; son azmi, son fedakarlığı gösterebilseydik sonuç farklı olabilirdi. Beşiktaş maçında da harika bir maç çıkardık ama bugün ilk 70 dakikalık bölüm haricinde iyi değildik. Zaten 2-0’da öne geçmiştik. Trabzonspor gibi bir takımda bugünkü maçta olduğu gibi son 20 dakikalık bölümde bunların yaşanmaması gerekir. Oyuncularımızla birlikte aynı hataların tekrarlanmaması adına oturup konuşacağız.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir