Kılıçdaroğlu: Ülkeye Değişim Getirmenin Bir Bedeli Vardır

Sosyal medya hesabından ‘Erzurum Olayları’ başlığıyla bir video paylaşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, itidal çağrısı yaptı ve seçmenin korkutulmaya çalıştığını savundu ve “14 Mayıs’a odaklanın, gerisi teferruattır” dedi.

Haber Merkezi / “Ekrem evladıma geçmiş olsun” diyen Kılıçdaroğlu, “Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır. Bunu da ödemeye hepimiz hazırız” dedi. Kılıçdaroğlu, Antalya mitinginde de saldırıyı değerlendirdi ve “Provokasyonlara karşı dikkatli olacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde yaşanan taşlı saldırı sonrası, sosyal medya hesabından ‘Erzurum Olayları’ başlığıyla bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu, videoda şunları söyledi:

Mafyalar, militanlar, SADAT’çılardan, Sinan Ateş’i öldüren torbacılardan, beşli çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. Bugün Ekrem başkanımıza saldıranlar bunlar. Amaçları insanlarımızı korkutmaktır. Sandıktan uzak tutmaktır. Türkiye makul çoğunluğun ülkesi. Çoğunluk bu kötülüğü bitirecek.

Sevgili vatandaşlarım 14 Mayıs’a odaklanın. Başka her şey teferruattır. Sakın kızmayın, sakın küsmeyin. İnsanınızı sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de tam olarak budur. Ekrem evladıma da geçmiş olsun. Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır bunu da ödemeye hepimiz hazırız.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesabından, “Millet iradesini ne taşla ne de kurşunla durduramazsınız” paylaşımını yaptı. Millet İttifakı partilerinin liderleri mesajlarla İmamoğlu’na destek verdi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Ekrem İmamoğlu’nun maruz kaldığı saldırı, iktidarın kirli dilinin ürünüdür. ” mesajını verdi. Selahattin Demirtaş, Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde yaşananlar sonrası yurttaşlara “Siz lütfen sakin olun, öfkenizi sandığa saklayın” çağrısında bulundu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir