Julia Roberts Hayatının Şokunu Yaşadı: DNA’sından Yasak İlişki Çıktı

Julia Roberts, büyük büyük büyükbabası olarak bilinen Willis Roberts’la arasında kan bağı bulunmadığını öğrendi: Bir yandan gerçekten aklım başımdan gitti, bu gerçekten büyüleyici. Öte yandan, ailemin hâlâ benim ailem olduğu fikrine sarılıyorum. Ve Roberts adını tercih ederim.

Ünlü oyuncu Julia Roberts, büyük büyük büyükannesinin yasak ilişki yaşadığını ve biyolojik olarak Roberts ailesinden gelmediğini öğrendi.

Çarşamba günü (11 Ocak) ABD kanalı PBS’te yayımlanan Finding Your Roots’a (Köklerini Bulmak) konuk olan 55 yaşındaki Roberts’ın soyağacı ve DNA’sı incelendi.

Sunucu Henry Louis Gates Jr, ünlü oyuncuya büyük büyük büyükbabası olarak bilinen Willis Roberts’la arasında kan bağı bulunmadığını söyledi.

İncelemelere göre ünlü oyuncunun büyük büyük büyükannesi Rhoda Suttle Roberts, 1850’lerde Willis Roberts’la evlenmiş. Aktrisin büyük büyükbabası sandığı John Roberts ise Willis Roberts’ın 1864’teki ölümünden 10 yıl sonra doğmuş.

Programda bunları duyan Roberts, “Bir dakika, ben Roberts değil miyim yani?” diye tepki verdi.

Sunucu Gates, Roberts ve kuzeninin DNA’sını Henry McDonald Mitchell Jr. isimli biriyle eşleştirdiklerini açıkladı ve şöyle dedi: Sen Julia Mitchell’sın. Biyolojik olarak Roberts değilsin.

Şaşkınlığını gizleyemeyen oyuncu, “Vay canına, başım şu an dik mi duruyor? Yüzüm sana mı dönük?” ifadelerini kullandı.

Gates ve ekibinin yaptığı araştırmaya göre Mitchell, o dönem evli ve 6 çocuk babasıymış. Mitchell’ın annesiyse Rhoda Suttle Roberts’ın komşusuymuş.

Sunucu, Mitchell’ın 1800’lerin sonunda resmi kayıtlardan kaybolduğunu ama atalarının izlerinin Kuzey Amerika kolonilerinden Virginia Kolonisi’ne kadar gittiğini ekledi.

Roberts son olarak şunları söyledi: Bir yandan gerçekten aklım başımdan gitti, bu gerçekten büyüleyici. Öte yandan, ailemin hâlâ benim ailem olduğu fikrine sarılıyorum. Ve Roberts adını tercih ederim.

PBS’in yeni programı, geçen haftalarda başka ünlü isimlerin de aile kökenlerini ortaya çıkarmasıyla gündeme gelmişti.

Programa 4 Ocak’ta konuk olan ABD’li oyuncu Edward Norton hikayesi filmlere uyarlanan Amerikan yerlisi Pocahontas’ın, 12. kuşaktan büyükannesi olduğunu öğrenmişti.

(Kaynak: Independent Türkçe)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir