HDP’li Buldan: Seçimin Kaybedeni Cumhur İttifakı’dır

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır İl Binası önünde toplanan partililere yaptığı açıklamada, “Seçimin kazananı demokrasi güçleri ve Kürtler, kaybedeni Cumhur İttifakıdır” ifadelerini kullandı.

Buldan, açıklamasının devamında, “Bu akşam tarihi bir sürece hep birlikte tanıklık ediyoruz. Amed’in büyük zaferine hep birlikte tanıklık ediyoruz. Bu başarı kadınların gençlerin, bu başarı Kürtlerin başarısıdır. Bu başarı Türkiye halklarının başarısıdır” dedi.

HDP Eş Başkanı Buldan, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili halkımız, çok değerli Amedliler yaklaşık 1,5 aydır Türkiye’nin her yerini karış karış gezdik. Türkiye’nin her yerinde halkımız ile bir araya geldik. İşte bunun için başardık, bunun için kazandık.

Bu başarıyı açlık grevindeki arkadaşlarımıza atfediyoruz

Bu başarıyı bu zaferi açlık grevinde olan sevgili Leyla Güven’e ve tüm arkadaşlarımıza atfediyoruz. Bu başarıyı sevgili Leyla Güven başta olmak üzere bütün yoldaşlarımıza açlık grevinde olan bütün arkadaşlarımıza armağan ediyoruz.

Halkımız iktidara tecridi kabul etmediğinin mesajını vermiştir

Çok değerli halkımız, bugün özellikle AKP hükümetinin, iktidarın düşünmesi gereken, tartışması gereken birçok konu var. Bugün seçim sonuçları itibariyle halkımız iktidara tecridi kabul etmediğinin mesajını vermiştir. Halkımız iktidara, kayyım politikalarının çöktüğünün mesajını vermiştir. Halkımız iktidara, cezaevlerindeki arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması mesajını vermiştir.

Kayyımlar bitmiştir, kayyım politikası çökmüştür

İktidarın bu mesajı iyi okuması ve iyi değerlendirmesi lazım. Özellikle burada, bölgede kayyımlar artık bitmiştir. Kayyım politikası çökmüştür. Halkımız kayyım siyasetini benimsemediğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Türkiye’nin batısında da AKP’ye ve faşizme ders verdik

Sevgili halkımız, biz sadece burada kazanmadık. Biz Türkiye’nin batısında da AKP’ye ve faşizme ders verdik. Ankara’da, Antalya’da, Adana’da, Mersin’de büyükşehirlerde aday çıkarmayarak, demokratik güç birliklerini destekleyerek iktidara büyük bir ders verdik.

Şırnak’a dışarıdan 12 bin kişi oy kullanmak için getirildi

Şırnak’a dışarıdan sadece 12 bin kişi, oy kullanmak üzere gönderildi. Yani Şırnak bir şekilde gasp edildi. O yüzden biz Şırnak’ı kaybettik demiyoruz. Şırnak halkı kazandı.

Bu seçimin kaybedeni Cumhur İttifakı olmuştur

Bir kez daha bunu net olarak söylüyoruz. Bu seçimin kazananı Kürtler ve demokrasi güçleri olmuştur. Bu seçimin kaybedeni Cumhur İttifakı olmuştur.

Bu zafer sizin zaferiniz

Türkiye’nin kazananı demokrasi güçleri ve Kürtler olmuştur. Bir kez daha hepinize katkılarınız, emekleriniz, çabalarınız için binlerce kez teşekkür ediyoruz. Bu zafer sizin zaferiniz, bu başarı sizin başarınızdır. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyoruz. Hepinizin emeğine sağlık.

(Haber Kaos)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir