Galatasaray’dan Müthiş Geri Dönüş!

Kadınlar Basketbol Ligi 23. hafta mücadelesinde Hatay Büyükşehir Belediye karşısında 23 sayı geriye düşen Galatasaray, karşılaşmada müthiş bir geri dönüşe imza atarak sahadan 67-65 galip ayrıldı.

Karşılaşmadaki ilk sayılarını Farhiya Abdi’nin turnike basketiyle bulan Galatasaray, mücadelenin ilk iki dakikası geride kalırken Victoria Macaulay’ın basketiyle skoru 4-4’e getirdi. İlerleyen dakikalarda rakibini durdurmakta zorlanan Galatasaray, Hatay Büyükşehir Belediye’nin yakaladığı 2-11’luk seriye engel olamadı ve mücadelenin ilk beş dakikası 6-15’lik skor ile geçildi.

Victoria Macaulay’ın basketiyle çeyreğin bitmesine 04:41 kala gidilen hakem molasına Hatay Büyükşehir Belediye 7 sayılık avantaj ile girdi. (8-15) Mola dönüşü Hatay Büyükşehir Belediye 0-5’lik bir seri yakaladı ve farkı çift hanelere çıkardı. Galatasaray Farhiya Abdi ve Moraih Jefferson ile skor üretse de bu farkı kapatmak için yeterli olmadı. İkinci çeyreğe Hatay Büyükşehir Belediye’nin 11-26’lık üstünlüğüyle girildi.

İkinci çeyreğe daha iyi başlayan taraf Hatay Büyükşehir Belediye oldu. Galatasaray İrem Naz Topuz ve Eda Şahin’in sayılarıyla farkı kapatmaya çalışsa da bu yeterli olmadı. Çeyreğin ilk iki dakikası biterken Hatay Büyükşehir Belediye farkı 23 sayıya kadar çıkarınca Başantrenör Efe Güven molasına başvurdu. Mola dönüşü Galatasaray Sude Yılmaz ve Victoria Macaulay ile 6-2’lik bir seri yakalayınca Hatay Büyükşehir Belediye molası geldi. (21-39)

Mola dönüşü Galatasaray Sinem Ataş’ın üç sayılık isabeti ve Victoria Macaulay’ın basketiyle beraber devrenin son iki dakikasına 26-41’lik skorla girildi. Devrenin son dakikalarını da iyi oynayan Galatasaray, Monika Grigalauskyte ve Victoria Macaulay’ın basketleriyle farkı tek hanelere indirdi. Taraflar soyunma odasına Hatay Büyükşehir Belediye’nin 32-41’lik üstünlüğüyle girdi.

İkinci yarıya Sinem Ataş’ın turnike isabetiyle başlayan Galatasaray, Victoria Macaulay’ın faul çizgisinden kaydettiği isabetten sonra Sinem Ataş’ın elinden gelen üç sayılık basket ile farkı 5 sayıya kadar indirdi. (38-43) Mücadele iki takımın karşılıklı sayılarıyla devam ederken Victoria Macaulay ve Monika Grigalauskyte Galatasaray adına skor üreten isimler oldu. Çeyreğin bitimine 04:53 kala gidilen hakem molasına 42-47’lik skor ile girildi.

Mola dönüşü Hatay Büyükşehir Belediye’nin sayılarına Galatasaray Moriah Jefferson ile cevap verdi. Galatasaray Farhiya Abdi’nin üçlüğüyle çeyreğin son üç dakikasına girilirken skoru 47-50’ye getirdi. Fark üçe indikten sonra Hatay Büyükşehir Belediye’den 0-5’lik bir seri gelince Başantrenör Efe Güven molasına başvurdu. Mola dönüşü Işıl Alben’in üçlüğüyle Galatasaray durumu 50-55’e getirdi ve final periyoduna bu skorla girildi.

Son çeyreğe Moriah Jefferson’ın üçlüğü ile başlayan Galatasaray, savunmadaki sertlik seviyesini arttırarak Hatay Büyükşehir Belediye’ye sayı şansı vermedi. Farhiya Abdi’nin iki sayılık basketiyle Galatasaray 23 sayı geriye düştüğü karşılaşmada skora dengeyi getirdi. (55-55)

Victoria Macaulay’ın basketiyle öne geçen Galatasaray mücadelenin son beş dakikasına 57-55 önde girdi. Hatay Büyükşehir Belediye’nin sayılarına Sinem Ataş’ın faul çizgisinden bulduğu isabetlerle cevap veren Galatasaray, rakibinin bulduğu üç sayılık baskete engel olamadı ve mücadelenin bitmesine 03:23 kala Başantrenör Efe Güven molasına başvurdu. (59-60) Mola dönüşü Galatasaray Farhiya Abdi’nin üç sayılık basketiyle tekrar öne geçti.

Victoria Macaulay’ın turnikesiyle farkı 4 sayıya kadar çıkaran Galatasaray karşılaşmanın son 01:54’lük kısmına 64-62 önde girdi. Mücadelenin son anlarında Victoria Macaulay ile pota altından skor üretmeye devam eden Galatasaray, mücadelenin son 30 saniyesine 66-62 önde girdi. Kalan sürede iyi savunma yaparak Hatay Büyükşehir Belediye’nin geriye dönmesine izin vermeyen Galatasaray sahadan 67-65 galip ayrıldı.

İlk çeyrek sonucu: 11-26

İkinci çeyrek sonucu: 32-41 (21-15)

Üçüncü çeyrek sonucu: 50-55 (18-14)

Dördüncü çeyrek sonucu: 67-65 (17-10)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir