Bruce Willis’e Frontotemporal Demans Teşhisi Kondu

“Zor Ölüm, Altıncı His, Ucuz Roman, Ölümsüz, 5. Güç, Red…” gibi filmleriyle tanınan ABD’li oyuncu Bruce Willis’e FTD olarak bilinen Frontotemporal Demans teşhisi konulduğu açıklandı.

Haber Merkezi / 67 yaşındaki Willis”in ailesi yaptıkları açıklamada “Bruce’un durumu ilerledi ve artık daha spesifik bir teşhisimiz var: frontotemporal demans (FTD olarak bilinir). Ne yazık ki, iletişimdeki zorluklar Bruce’un karşılaştığı hastalığın sadece bir belirtisi. Bu acı verici olsa da, sonunda net bir teşhise sahip olmak rahatlatıcı.

Bugün hastalığın tedavisi yok, önümüzdeki yıllarda değişebileceğini umduğumuz bir gerçek. Bruce’un durumu ilerledikçe, medyanın ilgisinin çok daha fazla farkındalık ve araştırma gerektiren bu hastalığa ışık tutmaya odaklanabileceğini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ailesinden yapılan yeni açıklamada, “Bruce, dünyadaki sesini başkalarına yardım etmek ve önemli konularda hem kamuda hem de özel olarak farkındalık yaratmak için kullanmaya her zaman inandı. Kalbimizde biliyoruz ki – bugün yapabilseydi – aynı zamanda bu zayıflatıcı hastalıkla ve bu kadar çok kişiyi ve ailelerini nasıl etkilediğiyle uğraşanlarla küresel dikkat ve bağlantı çekerek yanıt vermek isterdi”  denildi.

Willis Ailesi, “Bruce her zaman hayattan keyif aldı ve tanıdığı herkesin de aynı şeyi yapmasına yardım etti. Bu özen duygusunun ona ve hepimize yansıdığını görmek, dünyanın anlamıydı” dedi.

“Bu zor dönemde hepinizin sevgili kocamız, babamız ve arkadaşımız için paylaştığınız sevgi bizi çok etkiledi. Devam eden şefkatiniz, anlayışınız ve saygınız, Bruce’un hayatı olabildiğince dolu yaşamasına yardım etmemizi sağlayacak” dedi.

Bruce Willis Kimdir?

Walter Bruce Willis, 1955 doğumlu Amerikalı sinema oyuncusu. Gerek 1988 yapımı Die Hard (Zor Ölüm) adlı filmde canlandırdığı John McClane karakteriyle, gerekse unutulmaz televizyon dizisi Moonlighting’deki (Mavi Ay) performansıyla, Hollywood’un en önemli aktörlerinden biri haline geldi.

Bruce Willis, oyunculuğa olan merakıyla Montclair State University’de oyunculuk dersleri almaya başladı ve okulda çekilen Cat on a Hot Tin Roof adlı filmde rol aldı. Daha kazançlı rollerde oynamak için okulu bırakarak New York’a yerleşti ve New York’lu ünlü oyuncuların mekanı olarak bilinen Cafe Central’da yarım zamanlı olarak çalışmaya başlamasından kısa bir süre sonra, Broadway yapımı Heaven and Earth’de rol aldı. Bu sayede deneyim kazanan ünlü aktör, Sam Shaperd’ın 1984 yapımı Fool For Love adlı filminde, televizyon dizisi Miami Vice’da ve bir Levi’s 501 Jeans reklam kampanyasında oynamasının ardından onu asıl ününe kavuşturan ABC kanalının Moonlighting (Mavi Ay) adlı televizyon dizisinde rol almaya başladı. 1985-1989 yılları arasında devam eden dizide, zeki ve sempatik dedektif David Addison Jr.’ı canlandıran Willis, bu rolüyle en iyi erkek oyuncu dalında Golden Globes (Altın Küre) ve Emmy Ödülleri kazandı.

1988 yapımı Die Hard’da canlandırdığı John McClane karakteriyle hem film eleştirmenlerce beğenildi hem de gişedeki başarısı yapımcıların yüzünü güldürdü. Böylece Bruce Willis, Hollywood’un aranan aktörlerinden biri haline geldi. 1990’da Die Hard 2: Die Harder’da rol alan Willis, aynı yıl 1989 yapımı Look Who’s Talking adlı filmde küçük Mikey’yi seslendirerek dublaj yapmaktaki başarısını da kanıtlamış oldu. 1991 yılında senaryosunu kendisinin yazdığı Hudson Hawk adlı yapımda ve yine gişede başarıyı yakalayan The Last Boy Scout’ta oynadı.

Empire Dergisi’nin Tüm Zamanların En İyi 100 Film Yıldızı Listesi’nde 22. sırayı alan ve filmlerinde de görüldüğü gibi saatlerini her zaman kolunun iç tarafına gelecek şekilde takan ünlü oyuncunun emeklilik gibi bir düşüncesi olmadığı kendisi tarafından dile getirilmiştir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir