70 Yaşındaki Kadını Öldüren Fil, Cenaze Törenine De Gidip Cesedi Çiğnedi

Hindistan’ın doğusunda bir fil, 70 yaşındaki bir kadını öldürdü ve sonra cesedini çiğnemek için kadının cenaze törenine geri döndü. Polis, olayın perşembe günü Odişa eyaletinde yaşandığını söyledi.

Yabani fil aniden ortaya çıktığında Maya Murmu, Mayurbhanj bölgesinin Raipal köyündeki bir tüp kuyusundan su çekiyordu. Yetkililer, filin, Mayurbhanj’a yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Dalma yaban hayatını koruma alanından kaçtığını söyledi.

Polis memuru Lopamudra Nayak, The Press Trust of India haber ajansının yer verdiği açıklamasında, Murmu’nun filin ayakları altında çiğnendikten sonra hastanede tedavi altına alındığını ve orada yaraları nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.

Haberlere göre, aile üyeleri cenaze töreni için toplandığında ve tam da son ayinlerinin ortasındayken, aynı fil ortaya çıktı ve şok halindeki yaslı insanların bakışları arasında Murmu’nun cesedini yakılacağı odun yığınından kaldırıp yeniden çiğnedi.

Aile, törene ancak fil gittikten sonra devam edebildi. Hayvanın şu an başka birine zarar verip vermediği belirsizliğini koruyor.

Filler ve insanlar arasındaki çatışmalar Odişa eyaletinde yaygın görülen bir durum. Madencilik bakımından zengin eyaletteki yoğun endüstriyel faaliyet, insanların hayvan habitatlarına girişini artırarak köylülerle fillerin karşılaşma olasılığını yükseltti.

Eyalette endişe verici bir eğilim de doğal olmayan fil ölümlerinin sayısındaki ani artış oldu. IANS haber ajansının aktardığına göre, eyaletin baş yaban hayatı koruma görevlisinin açıkladığı veriler, 2000-2001 sezonundan beri Odişa’da en az 1356 filin öldüğünü gösterdi.

Eyalette geçen yılın nisan ayından ekim ayına kadar sadece 7 ayda en az 42 fil ölümü kayda geçti. Ülkenin diğer bölgelerinden başka birçok insan-fil çatışması olayı da bildirilmişti.

Bu yılın mart ayında, Chhattisgarh eyaletinin Bilaspur bölgesindeki bir ormanda yabani bir filin saldırısında bir kadın ölmüştü. Polis, kadının 8 yaşındaki torununun da kaçmaya çalışırken yaralandığını açıklamıştı.

Mayısta ise 40 yaşındaki bir kadın Güney Tamil Nadu eyaletinin Nilgiris bölgesindeki Gudalur yakınlarında yer alan evinin önünde bir fil tarafından çiğnenerek öldürülmüştü.

(Kaynak: Independent Türkçe)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir