2022 Kainat Güzellik Yarışması: Birinci Güzel Tarihe Geçti

ABD’nin New Orleans şehrinde düzenlenen 2022 Kainat Güzellik Yarışması’nda (2022 Miss Universe) birinci seçilen R’Bonney Gabriel, kimliğiyle yarışmanın tarihine geçti. Gabriel, geçen yıl Miss USA’i kazanarak ülkenin ilk Filipin kökenli güzellik kraliçesi olmuştu.

71. Kainat Güzellik Yarışması’nın (Miss Universe) finali dün (14 Ocak) ABD’nin New Orleans kentinde yapıldı. 84 ülkenin güzellik kraliçelerinin katıldığı yarışmayı ABD’yi temsil eden R’Bonney Gabriel kazandı. Böylece ABD, Kainat Güzellik Yarışması’nda 9. defa galip geldi.

Gabriel’in tacını, Hindistan’ı temsil ederek geçen yıl Kainat Güzeli seçilen Harnaaz Sandhu takdim etti. 28 yaşındaki Gabriel, geçen yıl Miss USA’i kazanarak ülkenin ilk Filipin kökenli güzellik kraliçesi olmuştu.

Yarışmada Venezuelalı güzel Amanda Dudamel ikinci olurken, Dominik Cumhuriyeti’ni temsil eden Andreína Martínez Founier üçüncü seçildi.

Gecede finale ilerlerken, 84 ülkenin güzellerinden önce ilk 16 belirlendi. Türkiye’yi temsil eden Aleyna Şirin, 16 finalist arasına giremedi.

Yarışmada bu yıl evli ve çocuklu kadınların da katılmasına izin verilerek büyük bir değişiklik yapılmıştı. İlk 5’e giren güzellere Kainat Güzellik Yarışması’nda bunun dışında ne gibi değişiklikler yapılmasını istedikleri soruldu.

ABD’yi temsil eden Gabriel şu cevabı verdi:

Yaş sınırının kalkmasını isterim çünkü ben 28 yaşındayım. Yarışmak için büyük bir yaş gibi görülüyor ama ben, yaşın kadınları tanımladığına inanmıyorum.

Etkinlik, geçen yıl hayatını kaybeden 2019’un Kainat Güzeli ABD’li Cheslie Kryst anısına onun taç giydiği New Orleans Ernest N. Morial Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Kryst, 30 Ocak 2022’de yaşadığı binanın 29. katından atlayarak intihar etmişti.

Miss Universe’in web sitesinde R’Bonney Gabriel “yaşam heyecanı olan çevre dostu bir moda tasarımcısı, model ve dikiş eğitmeni” olarak tanıtıldı.

Gabriel’in biyografisi şöyle devam ediyordu:

“ABD Güzeli seçilen ilk Filipinli-Amerikalı olarak, kültürünüzü kucaklamanın önemini paylaşıyor. Asyalı-Amerikalıların sesi olarak, toplumda daha fazla çeşitlilik ve temsil için kapıyı aralıyor ve Vogue Filipinler’de yayınlanmaktan onur duyuyor.

R’Bonney’nin misyonu, kadınların ve genç kızların kendilerini onda görmeleri ve kim olduklarına sahip çıkarak hedeflerine ulaşmak için ondan ilham almalarıdır.”

Evli ve çocuklulara da izin verildi

Bu yıl ilk kez Miss Universe yarışmasına katılacak kişilerin evli ve çocuklu da olabilmelerine izin verildi. Geçmişte güzellik kraliçelerinin daha önce evlenmemiş ve çocuk doğurmamış olmaları çok katı bir kural olarak uygulanıyor ve böyle bir durumun ortaya çıkmasıyla taç güzellerden geri alınıyordu.

Ancak bu yeni kurala rağmen ülkeler kendi yarışmalarında birinci seçilen güzelleri bu yarışmaya gönderdiği ve hâlâ bu kuralı geçerli saydığı için yarışmada hiç evli ya da çocuklu güzel yoktu.

Torpil tartışması

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir