Zülfü Livaneli’den Olay Olan Selahattin Demirtaş Paylaşımı

Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, sosyal medya hesabından, Edirne F Tipi Cazaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Efsun’ isimli imzalı romanını paylaştı.

Haber Merkezi / Zülfü Livaneli’nin paylaşımı kısa sürede gündem olurken, olumlu ve olumsuz onlarca yorum yapıldı. Livaneli’nin Demirtaş’ı “Edebiyatımızın usta kalemi” olarak tanıttığı paylaşımı ise şöyle;

“Edebiyatımızın usta kalemlerinden Selahattin Demirtaş’ın son romanını zevkle okuyorum. Teşekkürlerimle”

Zülfü Livaneli kimdir?

20 Haziran 1946 yılında Konya’da dünyaya gelen Zülfü Livaneli’nin gerçek adı Ömer Zülfü Livaneli’dir. Küçük yaşlarından itibaren müziğe ilgi duymaya başlayan Livaneli, müziği sayesinde yurt içinde ve yurt dışında birçok ödül almıştır; John Baez, Maria Farandouri gibi sanatçılar tarafından bazı eserleri yorumlanmıştır. Özgün film müzikleri de yapan Zülfü Livaneli çeşitli konserler vermiştir.

Müziği kadar yazdığı hikaye kitaplarıyla da oldukça sevilen ve ilgi gören Zülfü Livaneli’nin şarkıları edebiyat ve şiirle iç içe geçmiştir. Nazım Hikmet, Orhan Veli, Yaşar Kemal, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Sabahattin Ali ve Ataol Behramoğlu’nun şiirlerini şarkı yapmıştır.

Kitapları Türkiye’nin yanı sıra Çin, İspanya, Güney Kore ve Almanya’da en çok satanlar arasına girmeyi başlamıştır. İlk romanı Engereğin Gözündeki Kamaşma Livaneli’ye Balkan Edebiyat Ödülünü kazanmıştır. Kitabı daha sonra İspanya, Çin Kore ve Almanya’da satışa çıkarılmıştır.

2001 yılında yazdığı Bir Kedi Bir Adam Bir Ölüm romanı Yunus Nadi Yayımlanmamış Roman Ödülünü, 2006 yılında ise Mutluluk romanıyla birlikte Barnes & Noble Yeni Büyük Yazarları Ödülünü, 2009 yılında Son Ada romanıyla birlikte Orhan Kemal Roman Armağanı’nı kazanmıştır. Farklı alanlarda yazdığı eserleri otuzdan fazla uluslararası ödülle taçlanmıştır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir