Yüzünüze En Uygun Kaş Şekli Nasıl Seçilir?

Doğru seçilen kaş şekli yüzünüzün özelliklerini daha ön plana çıkarabilir, yanlış seçilen kaş şekli ise yüzünüzün görünümünü tamamen mahvedebilir. İyi görünen bir şekil seçip ve onu kaş şekli yapmak kolay. Buradaki püf nokta seçilecek olan şekil.

Haber Merkezi / Peki kaşınızın nasıl görünmesi gerektiğini belirlemede yüz şeklinizin hayati bir rol oynadığını biliyor muydunuz? Evet…

Yuvarlak

Yumuşak, kavisli bir çene ve geniş elmacık kemikleri, yuvarlak yüz şeklinin ortak bazı özellikleridir. Bu kategoriye giriyorsanız, ilk kural yuvarlak kaşlardan kaçınmak, yüzünüzü daha yuvarlak gösterecektir. Yuvarlak yüzünüzün özelliğini geliştirmek için kaşlarınızı yumuşak ve hafif kavisli görünecek şekilde şekillendirmenizi öneririz. Kaşlara biraz yükseklik ve uçlara biraz uzunluk eklemek, daha uzun bir yüz yanılsaması yaratacaktır.

Oval

Oval yüz şekline sahip olanlar daha geniş bir alına, yumuşak bir çeneye ve yüzün yanlarında hafif bir kıvrıma sahiptirler. Bu yüz şekline sahip olmanın en iyi yanı, çoğu kaş stilinin uygulanabilir olmasıdır. Ancak yine de en güzel şekli elde etmek için kaşlarınızı çok köşeli veya keskin gösterecek her şeyden kaçının.

Kare

Kare yüz şekli için işin püf noktası, kaşlarınızı doğal yüz şeklinizle çelişmemeleri için köşeli tutmaktır. Yüzünüzün daha uzun görünmesi için kaşlarınıza iyi bir kaldırma ve biraz uzunluk verin.

Kalp

Geniş bir alın ve dar bir çene, kalp şeklinde bir yüze sahip olan kişilerin ortak özellikleridir. Ancak doğru kaşlar alnınızı daha küçük gösterebilir. Alnınızın genişliğini kısaltmak için hafif bir eğri ile yumuşak şekillendirilmiş daha yuvarlak kaşları tercih edin.

Dikdörtgen

Dikdörtgen yüz şeklinin özellikleri kare yüz şekline çok benzer. Alın, yanaklar ve çene çizgisi hemen hemen aynı genişliktedir. Kaşlarınızın en iyi özelliklerinizi öne çıkarmasını istiyorsanız, kuyruğa uzunluk ekleyin ve ortada yeterli boşluk bırakın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir