YSK Başkanı Güven: İstanbul’da Seçmen Listeleri Değişmeyecek

23 Haziran’da yenilenecek İBB Başkanlığı seçimlerine dair açıklamada bulunan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçime aynı seçmen listeleriyle girileceğini söyledi.

Seçim listelerinde herhangi bir güncelleme yapılmayacağını ve listelerin askıya da çıkmayacağını belirten Sadi Güven, konuya ilişkin açıklamasının davamında özetle şunları söyledi:

“Oy kullanma hakkına sahip kim varsa oy kullanacak. Partilerle sandık seçmen listelerini paylaştık. Vatandaşlarımız da kendileri de sorgulayabilecek, hangi sandıkta oy kullanabileceklerini görecekler. Sadece sandık kurulları değişecek. Onun dışında bir değişiklik olmayacak.”

Oy kullanamayacak kısıtlı seçmenlerle ilgili ‘oy kullanamaz’ notu düşülecek. Onlar silinmeyecek, karşısına şerh düşülecek. 31 Mart’ta kim oy kullanma hakkına sahipse, 23 Haziran’da da oy kullanma hakkına sahip olacak. Siyasi partilerle de paylaştık, bunu karşılaştırma imkanına sahip olacaklar.”

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım’ı az bir farkla geçerek kazanmıştı. Seçim sonrası AK Parti, YSK’ya seçimin iptali için başvuruda bulunmuştu. YSK, 6 Mayıs’ta İBB Başkanlığı seçimini iptal etmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir