Yeni Zelanda’da Sokağa Çıkma Yasağı

Yeni Zelanda hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid 19) salgınıyla mücadele kapsamında katı karantina kurallarının en az cuma gününe kadar uzatılacağını açıkladı. Karar hızla yayılan delta varyantının 35 yeni vakasının tespit edilmesinden sonra alındı.

Haber Merkezi / Yeni Zelanda’da geçen hafta tespit edilen delta varyantında vaka sayısı 107’ye ulaştı. Yetkililer, bu vakaların çoğu arasında bağlantı bulduklarını, karantinayla yeni vakaların önüne geçilebileceğini söylediler. Yetkililer, ayrıca, son altı gün içinde ülkenin tüm nüfusunun yaklaşık yüzde 3’ünü test ettiklerini açıkladılar.

Karantinanın en azından ay sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, “Daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. Daha fazla kesinliğe ihtiyacımız var. Delta ile herhangi bir risk almak istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ülkede karantinaların gerekli görülmesinin nedenlerinden biri, aşılama oranlarının düşük kalması ve insanların sadece yaklaşık yüzde 20’sinin tam olarak aşılanmış olması. Ülkede uygulanan sıkı karantina, çoğu insanın sadece yiyecek, içecek ve ilaç satın alması ya da egzersiz yapmak için evde çıkması anlamına geliyor.

Hükümetin aldığı karantina kararı muhalefet tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Muhalefetteki Yeni Zelanda Ulusal Partisi’nin Lideri Judith Collins, karara ilişkin olarak, Yeni Zelanda’nın dünyanın en katı karantina uygulayan ülke olduğunu, hükümetin yeterince aşılama yapamaması ve güvenliği sağlamaması nedeniyle vatandaşların özgürlüklerini kaybettiğini, Başbakan Ardern’in bu hamlesinin anlaşılmaz olduğunu söyledi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir