Yatağınızın Sırt Ağrısına Neden Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Sırt ağrısı, çeşitli nedenlerden kaynaklanan yaygın bir sorundur. Uzun saatler oturmak, kötü duruş, çok fazla cep telefonu kullanmak, yattığınız yatak gibi her şey sırt ağrısına neden olabilir.

Haber Merkezi / Sırt ağrısının altında yatan neden, doğal olmayan bir pozisyonda uzun süre durmak veya yatmak nedeniyle omurgaya uygulanan baskıdır. Sırt ağrısı, belinizde ağrı, boynunuzda tutukluk, bacaklarınızda ve ayaklarınızda uyuşma şeklinde kendini gösterebilir.

Ancak sırt ağrınızın önemli bir nedeni, üzerinde uyuduğunuz yatak olabilir. Sırt ağrınızın nedeninin yatağınız olup olmadığını buradan öğrenebilirsiniz.

Çok sert ve çok yumuşak yatak, kalktıktan hemen sonra rahatsızlığa ve kronik sırt ağrısına neden olabilir.

Yataktan kalktıktan hemen sonra veya kalktıktan 10 ila 30 dakika arası ağrıyı hissediyorsanız ve biraz yürüdükten veya esnedikten sonra daha iyi hissediyorsanız, bunun suçlusu yatağınızdır.

Uyurken sürekli huzursuzluk yaşıyorsanız ve eklemlerde artan baskı ile birlikte bütün gece sağa sola dönüp duruyorsanız. Yatağınızı değiştirmeniz gerekebilir.

Orta yumuşak ile orta sert yatak, daha yumuşak ve daha sert yataklara kıyasla sırt ağrısı olasılığını azaltır. Yatak, tüm vücudu, özellikle omurganızın ve kemerinizin hizasını desteklemelidir. Sert bir yatak omurganıza baskı yapar, yumuşaksa omurganızı desteklemez.

Yeni yatak almak

Yeni bir yatağa geçtiğinizde vücudunuz yattığınız yatağa alıştığı için sırtınız da bir geçiş sürecinden geçer. Bu nedenle, yeni yatağınız daha sağlıklı olsa bile, omurganızı nötr konuma getirmek zaman aldığından, bu durum sırt ağrısına neden olabilir.

Yeni yatağa alışmak zaman alır, çünkü ilk başta yaylar ve köpükler serttir ve yavaş yavaş yumuşar ve omurganızın konumuna göre hizalanır. Geçiş dönemi 21 gün kadar sürebilir ve sonunda kendinizi daha iyi hissetmeye başlarsınız.

Yeni bir yatak satın almak için ipuçları;

  • Satın almadan önce deneyin
  • İade ve deneme süresinden emin olun
  • Gerçek müşterilerden gelen yorumları okuyun
  • Omurga ile ilgili herhangi bir sorununuz varsa sağlık uzmanınıza danışın
Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir