Vitor Pereira: Henüz Yolun Yarısındayız

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, HJK Helsinki maçının ardından yaptığı açıklamada, “İki maç oynayacağız, ilk maç bitti. Henüz yolun yarısındayız. 1-0’lık skor Finlandiya’da sahada çok çalışmamız gerekeceği anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 1-0 galibiyetimizle tamamlanan HJK Helsinki maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İlk olarak genç oyuncular Muhammed ve Arda’yla ilgili değerlendirme yapan Pereira, “Çok gururluyum. Bugün gerçekten sahada çok iyi iki karakter gördüm. Gerçekten genç oyuncularımız çok kaliteli bir oyun ve karakterli bir görüntü sergilediler. Böylesine bir maçta problemsiz oynadılar. Tecrübeli futbolcular arasında ki tecrübeli olanlar da çok iyi performans sergiledi. Hafta boyunca çok çalıştılar, kendilerine çok inanıyorlar. Muhammed çok iyi bir gol attı onun için çok mutluyum. Aynı zamanda kaliteli bir oyun sergiledikleri için çok mutluyum. Onlar genç oldukları için değil kaliteli ve karakterli oldukları için oynadılar.” dedi. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Pereira’nın açıklamaları şu şekilde:

“Kendi tecrübeme dayanarak şunu söyleyebilirim ki, genç oyuncuları yetiştirebilmek ve parlatabilmek istiyorsanız onlara her şeyden önce süre, özgüven vermeniz gerekir. Etrafındaki oyuncu grubunun özgüven vermesi, hata yaptıklarında onları desteklemesi gerekir. Bunlar olunca, oyuncuda kalite de varsa o zaman genç oyuncular parlayabiliyorlar. Tabii ki onların genç olması oynayacaklarının garanti olduğu anlamına gelmez. Kalite de varsa bu oyuncular bu şekilde gelişebilirler. Ben kariyerimde Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri olan Porto’da çalıştığımda 5 yıl altyapıda göre aldım. Arda karakterinde ve kalitesinde çok az oyuncu gördüm. Sürekli işine konsantre olup kendini geliştirirse keza Muhammed de öyle, ikisi de hiç şüphe yok ki Türk futbolu için çok önemli futbolcular olacaklar.

“Henüz yolun yarısındayız”

Kolay değil böylesine kapalı ve kompakt oynayan takımlara karşı, hatlarını birbirine bu kadar yakın tutan ve kapanan takımlara karşı oynamak kolay değil. Boşlukları bulabilmek için sabırlı olmanız gerekiyor. Devre arasında bu boşlukları bulabilmek ve değerlendirmek için neler yapmamız gerektiğini tekrar anlattık ve ikinci yarıda yansımalarını sahada gördük. Kariyerimde kupalar kazandıran çok fazla büyük maç oynadım. Ama bu maçında benim için çok özel bir yeri olacak. İki maç oynayacağız, ilk maç bitti. Henüz yolun yarısındayız. 1-0’lık skor Finlandiya’da sahada çok çalışmamız gerekeceği anlamına geliyor.

Bugün oyuncularımın sahaya koyduğu karakterden dolayı gururluyum. Tecrübelilerin performansından, oyuna giren gençlerin ortaya koyduğu karakterden gerçekten çok gururluyum. Takımımla gurur duyuyorum. Taraftarlarımızla gurur duyuyorum. Hem camia olarak, takım olarak ve taraftar olarak çok güzel bir ruh ortaya koyduk. Zorlukların üstesinden gelebilmek için. Çok önemli sakatlıklar yaşadık, henüz sezonun başı play-off oynuyoruz. Bu da elimizdeki opsiyonları azalttı ama takım ruhu ve taraftarlarımızın desteğiyle üstesinden gelmeyi becerebildik ve birlik olduk. Bu maç her zaman aklımda kalacak. Bugün ortaya koyduğumuz ruh ne kadar zorlukla karşılaşırsanız karşılaşın bunun üstesinden gelebilmek için bir karakter göstermenin sahaya yansımasıydı. Sakatlıklar hakkında tek bildiğim yarın MR çekecekler, MR sonuçları geldikten sonra durumların ne olduğunu sağlık ekibi benimle paylaşacak.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir