Venezuela’daki Sel Felaketinde Ölü Sayısı 20’ye Yükseldi

Venezuela’nın batısındaki Merida eyaletinde sağanak yağış sonrası meydana gelen heyelan ve sellerde en az 20 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer 1.200’den fazla evin yıkıldığını 17 kişinin ise kaybolduğunu, arama kurtarma çalışmalarının ise devam ettiğini açıkladılar.

Haber Merkezi / Venezuela’nın batısındaki Merida eyaletinde sağanak yağış sonrası meydana gelen heyelan ve sel olaylarında en az 20 kişinin hayatını kaybettiği duyurludu.

Merida’da görevli bir hükümet yetkilisi, ölü sayısının arttığını, görevlilerin bazı bölgelerde aksayan telefon hizmetini eski haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Merida Eyaleti valisi Ramon Guevara ise, 1.200’den fazla evin yıkıldığını ve 17 kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı.

Guevara, Tovar, Bailadores, Zea ve Santa Cruz de Mora da dahil olmak üzere etkilenen bölgedeki bazı kasabalarda sel sularının trafolara zarar vermesi nedeniyle elektrik kesintisinin yaşandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Remigio Ceballos, devlet televizyonuna verdiği demeçte, hasarlı yol ve köprülere ek olarak 87 belediyede en az 54.543 kişinin felaketten etkilendiğini açıkladı.

Guevara, ayrıca yetkililere Merida şehir merkezinde su, bozulmayan gıda, giysi ve battaniye yardımları için yardım toplama noktası kurma talimatı verdiğini söyledi.

Yetkililer, sel ve heyelandan etkilenen bölgede arama kurtarma çalışmalarını yürüten silahlı kuvvetler mensuplarına 80 itfaiyeci ve 60 sivil koruma görevlisinin yardım ettiği bilgisini de paylaştı.

 

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir