Uykusuz, Doları Kapağına Taşıdı: Ekonomiyi Ti’ye Aldı

Haftalık mizah ve karikatür dergisi Uykusuz, bu haftaki kapağına doları taşıdı ve usta oyuncu Kemal Sunal’ın “Çöpçüler Kralı” filmindeki sözleriyle ekonomi ti’ye alındı.

Haber Merkezi / Uykusuz, bu haftaki kapağına doları taşıdı. Kapakta yer alan karikatürde “Kur parkı açıldı milletimize hayırlı olsun” denilirken; “10 liraya gidecekmiş iki gözümün çiçeği” mesajları ile usta oyuncu Kemal Sunal’ın “Çöpçüler Kralı” filmindeki sözleriyle ekonomi ti’ye alındı. Uykusuz’un kapağı şöyle:

Uykusuz Dergisi, 2007 yılının Ağustos ayında Penguen dergisinden ayrılan Yiğit Özgür, Ersin Karabulut, Oky, Umut Sarıkaya, Uğur Gürsoy ve Memo Tembelçizer isimli altı karikatürist tarafından kuruldu ve yayın hayatına 5 Eylül 2007 günü başladı. Derginin isminin Uykusuz olmasını, Yiğit Özgür, “Çok isim düşündük, sonra halimize bakıp ‘Uykusuz’dan başka ne olabilir ki abicim’ dedik.” sözleriyle açıklamıştır.

Kapak; gündemi belirleyen siyasi, ekonomik ya da sosyal olayları karikatürize eder. Dergi günümüzdeki hemen hemen tüm haftalık mizah dergilerinde olduğu gibi ülke gündemine yön veren olayları konu alan iki sayfalık bir girişi içerdikten sonra, çizerlerin kişisel karikatür köşeleri ve çizgi romanları ile mizah yazılarını barındırır.

Sondan bir önceki sayfada ise “Gelen Kutusu” adı altında amatör çizerlerin gönderdiği çalışmalara ayrılan bir bölüm yer alır. Derginin sayfa düzeni değişiklik gösterebildiğinden, arka kapakta yer alan Otisabi iç sayfalarda yer alıp, derginin iki kapakla çıktığı da olmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir