Uruguay’ı 2-0 Yenen Portekiz Son 16’ya Kaldı

Katar’ın ev sahipliğini yaptığı FIFA 2022 Dünya Kupası H Grubu karşılaşmasında Portekiz ile Uruguay karşı karşıya geldi. Portekiz, 54. ve 90+3. dakikada Bruno Fernandes’in kaydettiği gollerle sahadan 2-0 galip ayrılı.

Haber Merkezi / Bu sonucun ardından Portekiz, grupta 6 puana yükseldi ve üst tura çıkmayı garantiledi. Uruguay 1 puanda kaldı. Portekiz, grubun son maçında Güney Kore ile karşılaşacak. Uruguay, gruptan çıkmak için Gana ile mücadele edecek. İki maç da 2 Aralık Cuma günü oynanacak.

Portekiz-Uruguay maçı öncesinde gerilim oldukça yüksekti. 2018 Dünya Kupası’nda bu iki ekip son 16 turunda karşı karşıya gelmiş ve Uruguay sahadan 2-1 galibiyetle ayrılarak Portekiz’i Dünya Kupası’nın dışında bırakmıştı. Portekiz cephesinde Dünya kupası’nın kurası çekildiği ilk andan itibaren Uruguay maçı ayrı bir öneme sahipti.

Karşılaşmadan öne çıkanlar

İlk 45 dakikada Portekiz; Felix ve Ronaldo ile tehlike oluşturmaya çalışırken, Uruguay 33. dakikada gole yaklaştı. Rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Bentancur’a kaleci Costa izin vermedi.

İlk yarısı golsüz geçilen müsabakanın 54. dakikasında Portekiz 1-0 öne geçti. Bruno Fernandes’in ceza sahasında yer alan Cristiano Ronaldo’ya yaptığı ortada top doğrudan kaleye gitti. Uruguay golün ardından hücumda etkisini arttırdı, 75. dakikada Maxi Gomez ile bir şutu direkten dönerken, sonraki ataklarında da kaleci Costa’yı geçemedi.

90. dakikada hakem Alireza Faghani, VAR uyarısı sonrası izlediği pozisyonda Bruno Fernandes’in ceza sahasına girerken Gimenez’in topu elle kesmesi sonucu Portekiz lehine penaltı düdüğünü çaldı. Penaltı atışını kullanan Fernandes, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. Uzatma dakikalarında Bruno Fernandes’in bir şutu da direkten döndü.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir