Uruguay İle Güney Kore Yenişemedi

Katar’ın ev sahipliği yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası H Grubu’nda Uruguay ile Güney Kore, Education City Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Fransız hakem Clement Turpin düdük çaldığı karşılaşma 0-0 sona erdi.

Haber Merkezi / Uruguay 43 ve 90. dakikalarda iki kez direğe takıldı. 43’te Godin’in kafa vuruşunda ve Valverde’nin 90. dakikadaki sert şutunda top direkte patladı.

Bu sonucun ardından iki takım da 2022 Dünya Kupası’na 1 puanla başladı. Uruguay gruptaki 2. maçında 28 Kasım Pazartesi günü TSİ 22.00’de Portekiz ile karşılaşacakken, Güney Kore ise saat 16.00’da Gana ile mücadele edecek.

Karşılaşmadan notlar

Maçın ilk yarısında Uruguay U.J. Hwang’la, Uruguay ise Diego Godin’le gole yaklaşırken iki ekip de yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Hwang’ın şutunda top az farkla dışarıya çıkarken kullanılan köşe vuruşunda Godin direği geçemedi.

İlk 45 dakikası golsüz eşitlikle tamamlanan maçın ikinci yarısında Uruguay, baskısını artırsa da aradığı golü bulamadı.

Maçın 89. dakikasında Uruguay bir kez daha direğe takıldı. Federico Valverde, ceza sahası dışından çektiği şutta direği geçemedi.

Stat: Education City

Hakemler: Clement Turpin, Nicolas Danos, Cyril Gringore (Fransa)

Uruguay: Rochet, Caceres, Godin, Gimenez, Olivera (Dk. 79 Vina), Valverde, Vecino (Dk. 79 De La Cruz), Bentancur, Pellistri (Dk. 88 Varela), Nunez, Suarez (Dk. 64 Cavani)

Güney Kore: Seung-Gyu Kim, Moon-Hwan Kim, Min-Jae Kim, Young-Gwon Kim, Jin-Su Kim, In-Beom Hwang, Woo-Young Jung, Sang-Ho Na (Dk. 74 Kangin Lee), Jae-Sung Lee (Dk. 75 Junho Son), Heung-min Son, Ui-Jo Hwang (Dk. 74 Guesung Cho)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir