Trabzon: Giresunda Yaylası

Giresunda Yaylası; Trabzon’un Maçka İlçesi, Hamsiköy Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Maçka İlçe Merkezine 32 km. mesafededir.

İlçeden hareketle Erzurum Karayolu üzerinden Hamsiköy istikametinde devam edilerek Pervanlar Dinlenme Tesisleri bitiminden ilk yol ayrımından sağ yönde devam edilerek Giresunda Yaylasına ulaşılır.

2.140 metre yüksekliktedir. Yaylanın güneyinde yer alan Horon Düzü Tepesi şenliklerin yapıldığı ve Hamsiköy Vadisini kuş bakışı görebilen en önemli noktadır. Zengin bitki örtüsü ve flora fauna çeşitliliğine olup yaban hayvanları izlenip, görüntülenebilir.

Yaylaların yüzyıllardır devam eden klasik amaçlı kullanımlarına günümüzde yeni fonksiyonlar eklenmiştir. Son yıllarda bu alanlar turizm için oldukça ilgi çekmektedir.

Yayla turizmi, yaz aylarında serinleme, dinlenme, dağ-yayla havası teneffüs etme, doğal ortamda doğal yaşamı gözlemleme, doğal ürünler tüketme gibi birçok faaliyetin gerçekleştirilebildiği turizm türüdür. Ayrıca yaylalar yerel, kültürel, sosyal ve etnolojik özellikleri ile de ilgi çeken alanlardır.

Muhteşem görüntüsüyle gürültülü şehir ortamından kaçıp doğanın sesini dinlemek isteyenlere kucak açan Yeşilyurt Yaylası’na gitmeden önce her ihtimale karşı tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanızı öneririz. Yöre halkı, oldukça sıcak ve samimidir. Size her türlü yardımda bulunacağından şüpheniz olmasın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir