TİP Başkanı Erkan Baş’tan Millet İttifakı Adayına Şartlı Destek

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, katıldığı bir televizyon programında, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını destekleyip desteklemeyecekleri konusunda yaptığı değerlendirmede, “Halkın en geniş kesimlerini karşılayabilecek bir adaya gözümüz kapalı, görüşmeden dahi destek veririz” ifadelerini kullandı.

Erkan Baş, konuya ilişkin yaptığı açıklamanın devamında, “2018 yılında muhalefetin yaptığı hataya değinen Baş, “2018 seçimlerinde ne kadar çok muhalefet aday çıkarırsa vatandaş o kadar çok sahaya gider, ikinci tura kalana hepimiz veririz. Adaylar karşıdaki gerçek rakibi unuttu ikinci tura kalmak için birbiriyle yarıştılar” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Tv100’ün programlarından Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum’a konuk oldu.

Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtlayan Erkan Baş, “Türkiye’nin en genç partisiyiz, üyelerimiz siyasette yeni insanlardan oluşuyor. Alışılmış siyaset kalıpların dışında bir davranış biçimimiz var. Başkalarının söyleyemeyeceği şeyleri söyleyebilecek kuvvetli fikirlerimiz var” dedi.

Candaş Tolga Işık’ın, “Sizce Türkiye’nin en büyük 3 sorunu ne?” sorusuna yanıt veren Erkan Baş, “Ekonomi ve tek adam rejimi bir sorun ancak bence en büyük sorun, gençliğin hayallerinin olmaması. Üniversitede yaptığım çalışmada öğrencilerin hayalinin olmamasını görmek beni çok üzdü” dedi.

Erkan Baş’ın açıklamalarında öne çıkan satır başları şöyle:

“TİP’in iktidar olması denilen şey aslında bugün halkın dışarıya itilen en geniş kesimlerinin örgütlenmesi demektir. En temel yanlışımız hep birinin bizi kurtarmasını bekledik. TİP, bu algıyı yıkmak için uğraşıyor.

TİP’in cumhurbaşkanı adayı kim?

Açıklamalarına devam eden Baş, “Millet İttifakı ile neyin gitmesi konusunda anlaşıyoruz ama neyin gelmesi konusunda anlaşamıyoruz. Eğer Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir yanlışa düşmezlerse, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak değil de çöpe atacak bir adayla çıkarlarsa biz desteklemek istiyoruz. Halkın en geniş kesimlerini karşılayabilecek bir adaya gözümüz kapalı, görüşmeden dahi destek veririz” ifadelerini kullandı.

2018 yılında muhalefetin yaptığı hataya değinen Baş, “2018 seçimlerinde ne kadar çok muhalefet aday çıkarırsa vatandaş o kadar çok sahaya gider, ikinci tura kalana hepimiz veririz. Adaylar karşıdaki gerçek rakibi unuttu ikinci tura kalmak için birbiriyle yarıştılar” dedi.

Annesi ile yaşadığı siyasi tartışmalara değinen Baş, “Annem bile oyları bölmeyin diyor” ifadelerini kullandı, şöyle devam etti:

Biz AK Parti’ye karşı mücadeleyi sekteye uğratacak hiçbir şey yapmayız. Bu 20 yılın hesabını soracak bir kuvveti yaratamazsak, 10 yıl sonra AK Parti yerine BKP gelir. O yüzden biz asla oy bölmeyeceğiz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir