Tip 2 Diyabet Ve Cinsel Sağlık

Kronik rahatsızlıklarda cinsel yaşam ikinci plana atılabilir. Bununla birlikte, bir kişinin karşılaşabileceği diğer sorunlar ne olursa olsun, yaşam kalitesini korumak söz konusu olduğunda, sağlıklı bir cinsel yaşam listenin başında gelir.

Haber Merkezi / Diyabetli insanları etkileyen cinsellik sorunlarını tanımak ve ele almak önemlidir. Tip 2 diyabet, her iki cinsiyette de cinsel komplikasyonlara neden olabilir.

Hem erkekleri hem de kadınları etkileyen cinsel sağlık sorunları;

Tip 2 diyabetli kişilerde görülen yaygın bir cinsel sağlık sorunu , libido azalması veya cinsel dürtü kaybıdır. Bir kişinin tip 2 diyabet teşhisinden önce gelişen bir libido ve tatmin edici bir cinsel yaşamı varsa, bu sinir bozucu olabilir. Tip 2 diyabetle ilişkili düşük libido nedenleri şunlardır;

  • Yüksek tansiyon veya depresyon için alınan ilaçların yan etkileri
  • Enerji eksikliği
  • Depresyon
  • Hormonal değişiklikler
  • Stres, kaygı ve ilişki sorunları
  • Diyabetik nöropati

İlişki endişeleri;

Herhangi bir cinsel sorun hakkında partnerler arasındaki iletişim önemlidir. İletişim eksikliği, bir ilişkinin cinsel tarafına zarar verebilir. Bir sağlık durumu, çiftlerin cinsel olarak ilişkiyi kontrol etmelerini kolaylaştırabilir. Bazen bir çözüm aramak yerine sorun hakkında konuşmaktan kaçınmak daha kolay görünebilir. Bir eş diğerinin birincil bakıcısı olursa, birbirlerini nasıl gördüklerini de değiştirebilir.

Erkeklere özgü cinsel sağlık sorunları;

Diyabetli erkeklerin karşılaştığı en yaygın bildirilen cinsel sağlık sorunu erektil disfonksiyondur (ED) (sertleşme güçlüğü, penisteki ereksiyon süre ve gücünün cinsel ilişki için yeterli olmaması). Bazı nedenlerde ED’ye katkıda bulunabilir. Bunlar;

  • Obezite
  • Yüksek kan basıncı
  • Depresyon , düşük benlik saygısı ve kaygı
  • İnaktif olmak veya yeterince egzersiz yapmamak
  • Retrograd boşalma; Retrograd boşalma, erkeklerin tip 2 diyabetin bir komplikasyonu olarak yaşayabileceği başka bir cinsel sağlık sorunudur. Meni penisin dışına değil mesaneye boşaldığında ortaya çıkar.

Kadınlara özgü cinsel sağlık sorunları;

Kadınlar için en yaygın cinsel sağlık sorunu vajinal kuruluğudur. Bu, hormonal değişikliklerin veya cinsel organlara kan akışının azalmasının bir sonucu olabilir.

Şeker hastalığı olan kadınlarda vajinal enfeksiyon ve iltihaplanma oranları artmıştır. Bunların her ikisi de seksi acı verici hale getirebilir. Mesanedeki sinir hasarı da seks sırasında inkontinansa neden olabilir.

Diyabetli kadınların idrar yolu enfeksiyonu geçirme olasılığı daha yüksektir . Bu aynı zamanda seksi ağrılı ve rahatsız edici hale getirebilir.

Tip 2 diyabetin cinsel yaşamınızı ele geçirmesini önleyin;

Tip 2 diyabette ortaya çıkan cinsel sorunlar sinir bozucu ve kaygıya neden olabilir. Cinsel ilişkiden vazgeçmenin, başa çıkmanın veya uyum sağlamanın yollarını bulmaktan daha kolay olduğunu hissedebilirsiniz.

Ancak tip 2 diyabetli olmanıza rağmen aktif bir cinsel yaşam sürdürmeye çalışabilirsiniz. Yaşam tarzı değişiklikleri, ilaçlar ve eşinizle iletişim, yararlı bulabileceğiniz şeylerden sadece birkaçı.

Günün farklı bir saatini deneyin; Düşük enerji ve yorgunluk bir sorunsa, enerjinizin zirvede olduğu günün farklı bir saatinde seks yapmayı deneyin. Gece her zaman doğru zaman olmayabilir. Uzun bir günün ardından ve diyabetin getirdiği yorgunlukla birlikte, enerjiye sahip olabileceğiniz son şey seks olabilir. Sabahları veya öğleden sonraları seks yapmayı deneyin. Sizin için en iyi olanı görmek için deneyin.

Kuruluğun üstesinden gelmek için yağlayıcılar kullanın; Vajinal kuruluk ile başa çıkmak yağlayıcılar kullanabilirsiniz. Su bazlı kayganlaştırıcılar en iyisidir ve çok sayıda marka mevcuttur. Daha fazla kayganlaştırıcı için seks sırasında durmaktan korkmayın.

İlaç yoluyla libidoyu iyileştirin; Hormonal replasman tedavisi (HRT) yardımcı olabilir.

İnkontinansın bir engel olmasına izin vermeyin; Tip 2 diyabetli birçok insan inkontinans yaşar. Rahatsız edici idrar sızıntıları yaşıyorsanız, eşinizle bunlar hakkında konuşun.

Bunu doktorunuzla konuşun; Cinsel sağlık sorunlarını doktorunuzla konuşun. Cinsel işlev bozukluğu, hastalığın ilerlemesinin veya tedavinin işe yaramadığının bir işareti olabilir.

Vücudunuzdaki insülin miktarını artıran ilaçlar kullanıyorsanız, cinsel ilişki sırasında da hipoglisemi (düşük kan şekeri) oluşabilir. Cinsel aktiviteye girmeden önce kan şekeri seviyenizi kontrol etmeyi düşünün. Kalbiniz için iyi olanın cinsel organlarınız için de iyi olduğunu unutmayın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir