TGC: RTÜK, Eleştirel Medyaya Bedel Ödetiyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) KRT, Halk TV ve Kafa Radyo’ya kestiği cezalar için “RTÜK seçim öncesi iktidarın kamu yararına olmayan faaliyetlerinin konuşulmasını cezalarla engellemeye çalışıyor” açıklamasında bulundu.

TGC, RTÜK, TELE1, KRT, Halk TV ve Kafa Radyo’ya kestiği cezalarla ilgili bir açıklama yaptı.

Cezaların seçim öncesi bir bedel ödetme olduğunu savunan TGC, cezaların halkın haber alma hakkını engellediğini söyledi:

“RTÜK bu cezalarla yine halkın haber alma, bilgilenme, gerçekleri öğrenme hakkını engellemiş ve ısrarla Anayasa’yı yok saymıştır. Kararlarını çağdaş ve özgürlükçü bir yaklaşımla alması beklenen RTÜK, verdiği para cezaları ve yayın durdurma kararlarıyla eleştirel medyaya bedel ödettirmektedir. Böylelikle yurttaşlar da habere erişememektedir.

RTÜK seçim öncesi iktidarın kamu yararına olmayan faaliyetlerinin TV ekranlarında konuşulmasını cezalarla engellemeye çalışmaktadır.

RTÜK’ü halkın haber alma hakkını engellemekten, eleştirel yayın yapan TV kuruluşlarını para cezalarıyla ekonomik olarak zora sokmaya çalışmaktan vazgeçmeye, Anayasaya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygılı olmaya çağırıyoruz.”

Ne olmuştu?

RTÜK, Halk TV, Tele 1, KRT ve Kafa Radyo’ya oy çokluğuyla  yüzde 3 para cezası vermişti.

RTÜK bu kararlara gerekçe olarak, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarını televizyonda tartışarak Serhat Albayrak ve Zehra Taşkesenlioğlu’nun ‘küçük düşürülmesi’ni göstermişti.

İzmir’in kurtuluşunda tek kurşun atmadık’ diyen eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın sözlerinin eleştirilmesi nedeniyle de Kafa Radyo’ya da yüzde 3 idari para cezası uygulamıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir