Tetik nokta enjeksiyonu hakkında bilmeniz gereken her şey!

Tetik noktası enjeksiyonu, özellikle kollarınızda, bacaklarınızda, belinizde ve boynunuzda kas ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca fibromiyalji, gerilim tipi baş ağrıları ve miyofasiyal ağrıyı tedavi etmek için de kullanılabilir.

Tetik noktaları, kaslarınızdaki ağrılı “düğümlerdir”. Bir kas gevşemediğinde oluşurlar. Bazen kasınızı ovduğunuzda bu düğümleri hissedebilirsiniz. Tetikleme noktasına az miktarda anestezik ve steroid enjekte etmek ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Tetik noktası enjeksiyonu nasıl yapılır?

Prosedür için oturacak ya da uzanacaksınız. Doktorunuz ağrınızın olduğu bölgeyi bulmak için kasınıza baskı yapacaktır. Ardından, bölgeye küçük bir iğne sokacak ve anestezik ve steroid karışımı enjekte edecektir.

Doktorunuzun muayenehanesine bir ziyaret sırasında birkaç tetik noktası enjekte edebilirsiniz. Prosedür yalnızca birkaç dakika sürer.

Riskler nelerdir?

Tetik nokta enjeksiyonundan kaynaklanan komplikasyon riski çok düşüktür. Enjeksiyon bölgesinde kanama ve enfeksiyon gibi komplikasyonlar nadirdir. Bununla birlikte, enjeksiyon bölgesinde geçici ağrı veya uyuşukluk olabilir.

İşlemden sonra ne olur?

Tetik nokta enjeksiyonundan sonra kasınızı aktif olarak kullanabilirsiniz. Ancak ilk birkaç gün yorucu aktivitelerden kaçınmalısınız.

Tetik noktası enjeksiyonu sizin için doğru mu?

Ağrı kesici ilaçlar ve fizik tedavi dahil olmak üzere diğer tedavilerle kas ağrınız düzelmediyse tetik nokta enjeksiyonu sizin için doğru olabilir.

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir