Testosteron arttıran 8 yiyecek

Yaşlandıkça ve kronik hastalıklardan dolayı testosteronu kaybedebilirsiniz. Düşük testosteron veya düşük T olarak da adlandırılan hipogonadizm , gelecekteki sağlık sorunlarını önlemek için genellikle tıbbi olarak tedavi edilir. Testosteron seviyelerini yönetmek için genel bir hormon dengesi önemlidir. Bu, dengeli, besleyici yoğun bir diyet tüketmek anlamına gelir.

İyileştirilmiş testosteron seviyelerine ulaşmak için hormon içeren veya fitoöstrojenler gibi hormonu taklit eden besinler içeren gıdaların toplam alımına dikkat edilmesi önerilir. Bazı çalışmalar, bu besin maddelerinin genel hormon dengesi üzerinde bir etkisi olabileceğini göstermiştir.

Doktorunuzun tavsiyeleriyle birlikte, potansiyel testosteron artırıcı yiyecekleri düşük T tedavilerinin doğal bir tamamlayıcısı olarak düşünebilirsiniz. Diyetiniz için özellikle önemli olan iki besin maddesi , her ikisi de testosteron yapımının öncüsü olan D vitamini ve çinkodur. Bu makale, bu iki besini vurgulayan yiyeceklere odaklanacaktır.

1 – Tuna balığı;

Ton balığı, daha uzun ömür ve testosteron üretimiyle bağlantılı olan D vitamini açısından zengindir. Aynı zamanda kalorisi düşük, kalp açısından sağlıklı, protein açısından zengin bir besindir. İster konserve ister taze seçin, bu balığı yemek testosteronu artırmanın doğal bir yolu olabilir. Bir porsiyon ton balığı günlük D vitamini ihtiyacınızı karşılar.

Ton balığı hayranı değilseniz, somon veya sardalya gibi diğer balık D vitamini kaynaklarını düşünebilirsiniz. Unutmayın, ılımlılık çok önemlidir. Deniz ürünlerinde bulunan cıva alımınızı en aza indirmek için haftada en fazla iki ila üç porsiyon yemeyi hedefleyin.

2 – D vitamini içeren az yağlı süt;

Süt, harika bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. Çocuklar ve kadınlar daha iyi kemik sağlığı için süt içmeye teşvik edilir, ancak süt aynı zamanda erkeklerin kemiklerini de güçlü tutabilir. D vitamini içeriği de testosteron seviyelerini kontrol altında tutabilir. D vitamini ile zenginleştirilmiş sütü seçtiğinizden emin olun. Az yağlı veya yağsız versiyonları seçin. Doymuş yağların tamamı olmadan tam yağlı sütle aynı besin maddelerine sahiptirler.

3 – Yumurta sarısı;

Yumurta sarısı bir başka zengin D vitamini kaynağıdır. Kolesterol kötü bir üne sahipken, yumurta sarısı yumurta beyazından daha fazla besin içerir. Yumurta sarısının kolesterolü düşük T’ye bile yardımcı olabilir. Önceden var olan herhangi bir kolesterol sorununuz olmadığı sürece, günde bir yumurtayı güvenle yiyebilirsiniz.

4 – Güçlendirilmiş tahıllar;

T düşürmeye yardımcı olabilecek tek kahvaltı besini yumurta değildir. Kan kolesterolünüze dikkat etmeniz gerekiyorsa, bu özellikle iyi bir haberdir. Bazı tahıl markaları, kalp sağlığına uygun diğer besin maddelerinden bahsetmemekle birlikte, D vitamini ile güçlendirilmiştir. Güne ve testosteron seviyenize hızlı bir başlangıç ​​yapmak için kahvaltı rutininize zenginleştirilmiş tahıllar eklemeyi düşünün.

5 – İstiridye;

Çinko, ergenlik döneminde gerekli bir besindir ve etkileri erkeklik hormonlarını yetişkinlik döneminde kontrol altında tutabilir. Düşük T’ye sahip erkekler , çinko eksiklikleri de varsa, çinko alımını arttırmaktan fayda görürler. İstiridye bu mineralin iyi kaynaklarıdır.

6 – Kabuklu deniz ürünleri;

Ara sıra yengeç veya ıstakoz porsiyonu testosteron seviyenizi biraz iyileştirebilir. Bu, kısmen bu deniz ürünleri favorilerindeki çinko içeriği sayesinde.

7 – Kırmızı et;

Kırmızı etin aşırı tüketimi konusunda gerçek sağlık sorunları var. Sadece bazı kesimlerde kümes hayvanlarından daha fazla yağ bulunmaz, aynı zamanda çok fazla yemek yemek de kolon kanseri gibi belirli kanserlerle bağlantılıdır.

Yine de, bazı sığır etlerinde testosteronu artırabilecek besinler bulunur. Sığır karaciğeri, olağanüstü bir D vitamini kaynağıdır, kıyma ve kavrulmuş kavrulmuş çinko içerir. Hayvansal yağları kontrol altında tutmak için, sadece yağsız sığır etlerini seçin ve her gün yemekten kaçının.

8 – Fasulye;

Erkeklik hormonu sağlığı söz konusu olduğunda, fasulye düşündüğünüzden daha fazla fayda sağlayabilir. Nohut, mercimek ve kuru fasulye gibi birçok baklagil, iyi çinko kaynakları olarak kabul edilir. Bonus olarak, bu yiyecekler kalp sağlığınızı koruyabilecek lif ve bitki bazlı proteinlerle doludur.

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir