Temelli: Şimdi Kayyumlardan Kurtulma Zamanı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Van’da yurttaşlarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Temelli, açıklamasında “Şimdi kayyumlardan kurtulma zamanı” ifadelerini kullandı.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede Temelli, kayyum atanan belediyeleri işaret ederek, “3 buçuk ay sonra bütün bu kayyumları süpürüp atacağız” dedi.

Temelli, konuya ilişkin yaptığı açıklamanın devamında, “Çok çalışacağız ama önce süpürgelerimizi yapacağız. Herkes süpürgelerini hazırlasın. Bunları süpürüyoruz. Faşizmin çöplüğüne bu kayyumları süpürüp atacağız. Bu ülkeyi bu utançtan kurtaracağız. Sadece kayyum atanan belediyelerden değil, Türkiye’nin her yerini bu ceberut anlayıştan kurtaracağız. Kayyum zulüm demektir. Bütün kayyumlar istisnasız borçlanmış, kaynağı çarçur etmiş, yandaş müteahhitleri zengin etmiş, Saray’ı beslemişler. Peki bu belediyeleri geri alınca bu borçları nasıl ödeyeceksiniz. Ben de diyorum ki, bu borçları biz ödemeyeceğiz. Kim yaptıysa o ödesin” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız”

Maraş ve Hayata Dönüş Operasyonu altında cezaevlerinde yapılan katliamlarada değinen HDP Eş Genel Başkanı Temelli, “Bugün 19 Aralık Maraş Katliamının yıl dönümü, acısı bütün canlılığıyla içimizi yakmaya devam ediyor. Bugün 19 Aralık, 18 yıl önce cezaevlerinde yaşanan katliamın yıl dönümü. Hiçbirini unutmadık. O acılarla yaşamaya devam ediyoruz. Bu ülke bu coğrafya zaten bir katliamlar tarihine sahip. Artık buna son verelim istiyoruz. Evet bu acılarımızı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Bu ülkede herkesin payına acı düştü, zulüm düştü, katliam düştü. En çok da Kürtlerin payına düştü. O yüzden de biz Kürtler olarak en ön safta barış diyoruz, demokrasi diyoruz. Gelin hep birlikte yan yana bu acıların bir daha yaşanmaması için mücadele edelim, bu zulme son verelim” dedi.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir