Tekirdağ: Laladere Mesire Alanı

Laladere Mesire Alanı; Tekirdağ’ın Saray İlçesi, Bahçeköy Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Osmanlı Devleti zamanında padişahların avlanmak için geldikleri yerlerden biri olan Laladere, padişahların ava giderken lalalarını bıraktıkları yer olarak bilinmektedir. Böylece de bu mesire alanının adı Laladere olarak kalmıştır.

Saray ilçesinin Güngörmez Mahallesi sınırları içinde ve ilçe merkezine 13 km mesafede yer alan saha, 12,47 hektarlık alan kaplamaktadır. Kıyıköy istikametine doğru 8 km ilerisinde bulunan (C) sınıfı mesire alanı olan Laladere piknik alanı geniş sahası, ağaç masa ve sandalyeler sahil olmak üzere oturma yerleri, çocuk parkı, futbol ve voleybol spor sahaları, yeme ve içme tesisleriyle tam anlamıyla bir günübirlik kullanım alanı şeklinde düzenlenmiştir.

Laladere piknik alanı özellikle günübirlikçilerin ve şehirden bir günde olsa kaçmak isteyenlerin rekreasyon mekanı olarak önem kazanmaktadır. Sadece günübirlik kullanımlar için değil, aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafında düzenlenen özel günler için organizasyonların gerçekleştirildiği saha olarak da değerlendirilmektedir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir