Tayland’da Silahlı Saldırı: Çoğu Çocuk 30’dan Fazla Can Kaybı

Tayland’da uyuşturucu madde etkisi altında olduğu iddia edilen eski bir polis tarafından, çocuk bakım evine düzenlenen silahlı saldırıda en az 32 kişiyi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin çoğu çocuk.

Tayland’ın Nong Bua Lamphu eyaletindeki Uthaisawan Na Klang bölgesinde bulunan Çocuk Gelişim Merkezi’ne eski bir polis tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre 34 yaşındaki eski polis Panya Khamrap, en az 32 kişiyi öldürdü.
Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, saldırganın uyuşturucu madde etkisi altında olduğu tahmin ediliyor.

Emniyet Müdürü Jakkapat Vijitraithaya, silahlı şahsın saldırıdan sonra evine giderek eşini ve çocuğunu öldürdükten sonra intihar ettiğini duyurdu.

Yerel medya, saldırganın geçen yıl bir uyuşturucu testinden geçemediği için emniyet teşkilatından kovulduğunu ve yarın mahkeme huzuruna çıkarılmasının planlandığını bildirildi.

Polis yetkilisi Tümgeneral Achayon Kraithong, ülkenin kuzeydoğusundaki Nong Bua Lamphu bölgesindeki bir çocuk bakımevinde gerçekleşen silahlı saldırıda çoğu çocuk 30’dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Kraithong, eski bir polis memuru olan saldırganın daha sonra intihar ettiği bilgisini paylaştı.

Saldırının gerçekleştiği sırada kreşte 30 kadar çocuğun bulunduğu belirtilirken, bir yerel yetkili de öldürülen öğretmenlerden birinin 8 aylık hamile olduğunu söyledi.

Saldırganın olayı neden yaptığına dair henüz bilgi bulunmuyor.

Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha, saldırıyla ilgili açıklamasını Facebook’tan paylaştı ve kurbanların ailelerine “en derin taziyelerini” iletti.

Başbakan saldırıyı “şok edici” bir olay olarak nitelendirerek tüm acil durum ekiplerinin olay yerine gitmesini emretti.

Ülkede Şubat 2020’de de bir askerin düzenlediği silahlı saldırıda en az 29 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 60 kişi yaralanmıştı.

Tayland’da toplu katliamlar nadiren görülüyor. Buna karşın bölgede silah mülkiyetinin görece yüksek olduğu belirtiliyor.

Reuters’a göre yasa dışı silah bulundurulması da yaygın bir suç.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir