Sri Lanka, burkayı ve medreseleri yasaklıyor!

Sri Lanka Kamu Güvenliği Bakanı Sarath Weerasekara, Bakanlar Kurulu kararıyla burkanın 1000’den fazla İslami okulun kapatacağını açıkladı. Sri Lanka’da kiliselere ve otellere düzenlenen Paskalya Pazarı saldırılarında 260’dan fazla kişi hayatını kaybetmiş, saldırılarından sonra burka giymek geçici olarak yasaklanmıştı.

Haber Merkezi / Sri Lanka, ulusal güvenlik gerekçesi ile burka giymeyi ve medrese olarak bilinen 1000’den fazla İslami okulu kapatıyor.

Bakanlar Kurulu’nda burkanın ve medreselerin kapatılması yönünde karar alındığını söyleyen Ülkenin Kamu Güvenliği Bakanı Sarath Weerasekara, “Burka’nın ulusal güvenlik üzerinde doğrudan bir etkisi var” dedi.

Bakan Weerasekara, konuya ilişkin yaptığı açıklamanın devamında “İlk günlerimizde pek çok Müslüman arkadaşımız vardı, ancak Müslüman kadınlar ve kızlar hiçbir zaman burka giymezlerdi” dedi ve ekledi; Son zamanlarda ortaya çıkan dini aşırılığın bir işaretidir.

Burkaları ve medreseleri yasaklama kararı, Hint Okyanusu’nda yer alan ada ülkesi Sri Lanka’daki azınlık Müslümanları etkileyen son hamle oldu.

Sri Lanka’da kiliselere ve otellere düzenlenen Paskalya Pazarı saldırılarında 260’dan fazla kişi hayatını kaybetmiş, saldırılarından sonra burka giymek geçici olarak yasaklanmıştı.. İslam Devleti grubuna bağlılık sözü veren iki yerel Müslüman grup sorumlu tutulmuştu.

Budistlerin nüfusun yüzde 70’inden fazlasını oluşturduğu Sri Lanka’daki 22 milyon insanın yaklaşık yüzde 9’unu Müslümanlar oluşturuyor. Çoğunlukla Hindu olan etnik azınlık Tamiller ise, nüfusun yaklaşık yüzde 15’ini oluşturmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir