Sivilce İzlerinden Nasıl Kurtulunur?

Cilt bakımı dünyasında sivilce izleri en zorlu ve tedavisi en zahmetli cilt sorunlarından biridir. Makyaj bu izleri geçici olarak gizleyebilir, ancak sivilce yara izleri cildinizde kalıcı bir hale gelmeden önce en kısa sürede tedavi edilmesi gerekir.

Haber Merkezi / Sivilce izlerini, derinin derinliklerine kadar giden ve küçük delikler gibi görünenler, derin veya keskin hatlara sahip olmayan, ancak yumuşak kenarları ciltle birleşince düzensiz görünenler, keskin kenarlara sahip olan geniş, oval veya kutu benzeri girintiler olarak görünenler olmak üzere üç kategoriye ayırabiliriz.

Sivilce izlerine ne sebep olur?

Sinir bozucu sivilce izlerinin ortaya çıkmasının ana nedeni, sivilce yarasının iyileşme sürecini tamamen bozan iltihaplanma ve kolajen yenilenme eksikliğidir. Ciltte kendini yenilemek için kolajen ve doku üretimi gerektiren iyileşme sürecinden geçmelidir. Herhangi bir tetikleyici nedeniyle bu süreç aksarsa izler meydana gelir.

Sivilce izlerinden nasıl kurtulur?

Sivilce izleri rahatsız edici olsa da tedavi edilemez değildir. İşte sivilce izlerinden tamamen kurtulmanın yolları.

Retinoidler;

Retinoidler, cilt hücresini ve kolajen üretimini artırmak, ciltteki iltihapla mücadele etmek için hücresel düzeyde aktif olarak çalışırlar. Bu da, çukurlu sivilce izlerinin veya ciltte görünen herhangi bir sivilce sonrası şişlik olasılığını azaltmaya yardımcı olur.

Mikro iğneleme;

Adından da anlaşılacağı gibi, mikro iğneleme, cildinizin küçük iğne benzeri bir araçla delinmesini içeren bir işlemdir. Kulağa korkutucu geliyor ama tamamen zararsızdır. Bunun için özel olarak oluşturulmuş mikro iğne cihazları vardır.

Yine de mikro iğneleme tedavisi için dermatoloğunuza danışabilirsiniz. Bu süreç temel olarak mikroiğneler tarafından yapılan mekanik yaralanmaya tepki olarak cildinizdeki kolajen üretimini destekler.

Kimyasal peeling;

Bir dermatoloji kliniğinde kimyasal peeling tedavisi almak evde olduğundan çok daha güvenli ve kolaydır. İşlem, cilde bir kimyasal çözelti tabakasının uygulanmasını ve çıkarılmasını içerir; bu, taze, yeni bir cilt tabakası ortaya çıkarmak için hasarlı ve ölü cilt katmanlarından pul pul dökülmesine yardımcı olur; sivilce izlerinin gözle görülür şekilde azaltır. İşlemde kullanılan en yaygın kimyasallar salisilik ve glikolik asittir.

Pul pul dökülme;

Pul pul dökülme, sivilce izlerinin bir kez ve tamamen kaybolmasına yardımcı olmasa da, mevcut sivilcelerinizi tedavi etmenize ve cildinizde sivilce izlerinin oluşma ihtimalini azaltmanıza yardımcı olacaktır. En iyi seçeneğiniz salisilik asit içeren bir formül kullanmaktır.

C vitamini;

C Vitamini, düzenli kullanımla sivilce izlerinin kaybolmasına yardımcı olabilir. Askorbik asit olarak da bilinen bu bileşen, ciltteki kolajen üretimini önemli ölçüde hızlandırabilir, hasarlı hücreleri onarabilir ve iltihap sonrası sivilce lekelerini ve izlerini hafifleten bir cilt tonu ortaya çıkarabilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir