Sirtfood Diyeti Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Güzel sesiyle milyonları etkilemeyi başaran Adale, son fotoğraflarında fit ve formda görünümü ile de hayranlarını mest etmektedir. 32 yaşındaki şarkıcının, fit ve formda görünüşünün arkasındaki başarının akıllıca yemek yemek olduğunu söylesek?

Haber Merkezi / Adele, sağlıklı ve fit görünüşünü ‘sirtfood diyeti’ne borçlu. Peki Sirtfood diyeti nedir? Ayrınyılar için okumaya devam edin.

Dünyayı çılgına çeviren en son diyet trendi sirtfood diyeti, kilo alımıyla savaşmak için bilimsel bir yaklaşım izliyor. Diyet, sirtuinler olarak bilinen ve vücuttaki belirli protein zincirlerini aktive ederek çalışan bazı özel gıdalar olan ‘sirtfood’ların kullanımıyla yapılıyor.

Bilime göre, bu antioksidan maddeler, yaşlanmayı yavaşlatmaya, metabolizmayı hızlandırmaya, vücudun iltihaplanmasını önleyen ve böylece yağ kaybına yardımcı olan koruyucular görevi üstleniyor. Araştırmalar, sirtfood diyetinin bir haftadan kısa bir sürede 3 kilo vermeye yardımcı olabileceğini bulmuştur.

ADELE

Sirtfood diyet planı kulağa ne kadar karmaşık ve bilimsel gelse de, bu diyet mutfağınızdaki en yaygın malzemelerin yanına bazı lezzetli yiyecekleri dahil ederek yapılmaktadır. Bu planda izin verilen bazı yaygın yiyecekler arasında portakal, bitter çikolata, maydanoz, zerdeçal, lahana ve hatta kırmızı şarap bulunmaktadır.

Diyet, kilo vermede bir haftalık kısıtlayıcı bir strateji sürdürmeye odaklanır. İlk üç gün kalori alımınızı 1000 kcal ile sınırlamanızı sağlarken. Kalan günlerde kalori alımınızı 1500 kcal’a çıkarmanıza ve günde iki öğün yemek yemenize izin verilir. Diyet kalori alımınızı kısıtladığı ve diğer gerekli besinlerden sizi mahrum bıraktığı için uzun vadeli, sürdürülebilir bir diyet planı değildir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir